Dolar 32,1975
Euro 35,0104
Altın 2.519,78
BİST 10.706,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Çekmeköy’de Halkın Sesi Duyuldu: Orhan Çerkez Ömerli’de Buluştu

Çekmeköy’de Halkın Sesi Duyuldu: Orhan Çerkez Ömerli’de Buluştu
9 Mayıs 2024 21:27 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2024 17:02
231

HABERMAX. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in Ömerli Mahallesi’nde gerçekleştirdiği ilk halk buluşması, vatandaşların istek ve taleplerini dile getirmeleri için önemli bir platform oldu. Açık mikrofon uygulamasıyla mahalle sakinlerinin sorunlarını bizzat dinleyen Çerkez, çözüm üretmeye yönelik kararlılığını da ortaya koydu.

BAŞKAN ÖERKEZ HALK BİZE GELMEYECEK, BİZ HALKA GİDECEĞİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Çerkez, “Biliyorsunuz seçim olalı 40 gün oldu. 40 günde biz de hazırlığımızı yaptık, kadromuzu kurduk. Tebrikler ve çeşitli ziyaretler vardı. Bu sebeple belediyeden pek ayrılamadık. Bugün dedik ki halk bize gelmesin biz halka gidelim. Biz onlara borçluyuz dedik. Sizlere gerçekten borçluyuz. Seçim süreci geldi geçti, demokrasi gereği tercihinizi bizden yana kullandınız. Seçimde bizden yana gönül koyduğunuz için bizi desteklediğiniz için sizlere tek tek teşekkür ediyorum. Seçim bitti artık, şimdi hizmet zamanı. Sokaklarda, caddelerde, toplantılarda verdiğimiz vaatleri biliyoruz, aldığımız sorumlulukları da farkındayız. Bugün buraya ekibimizle, kadromuzla, teknik kadromuzla tüm sorunları çözmek için geldik. Çok değerli muhtarlarımız var, meclis üyelerimiz, müdürlerimiz buradalar hep birlikte sizlerin sorunlarınızı dinleyeceğiz. Sorunları hep birlikte çözüme kavuşturmanın sözünü vermiştik, bugün ilk adımını attık. Bu ülkede artık barış ve huzura ihtiyacımız var. Size söz vermiştik. Çekmeköy’ü sevgi şehri, huzur şehri, barış şehri yapacağız demiştik sözümüzü yerine getireceğiz. Siyaset bitti, şimdi hizmet zamanı,” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, İlk Halk Buluşmasını Ömerli Mahallesinde Gerçekleştirdi

Buluşmaya yoğun ilgi gösteren mahalle halkı, parkların yetersiz aydınlatması, otobüs seferlerinin azlığı ve barınma sorunları gibi konularda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Vatandaşların isteklerini not alan Çerkez ve ekibi, bu sorunlara çözüm bulmak için en kısa sürede çalışmalar başlatacaklarını ifade etti.

Halk buluşması sadece sorunların dile getirilmesiyle sınırlı kalmadı. Aynı zamanda, mahalle sakinlerinin Çerkez’e olan güvenini ve desteğini de gösterdi. Bir vatandaşın “Hayatımda ilk defa Cumhuriyet Halk Partisine oy verdik, nedeni ise size çok inandık ve güvendik” sözleri, Çerkez’in mahalle halkı tarafından ne kadar sevildiğini ve takdir edildiğini açıkça gösterdi.Orhan Çerkez’in bu halk buluşması, yerel yönetimlerin halka ne kadar yakın olması gerektiğinin de güzel bir örneği oldu. Açık mikrofon uygulamasıyla vatandaşların doğrudan söz sahibi olması, demokrasinin işleyişi açısından da oldukça önemliydi.

Çekmeköy’ün sevilen başkanı Orhan Çerkez, bir kez daha halkının yanında. Bu akşam Ömerli ve Koçullu Mahallelerinde yaşayan komşularıyla bir araya gelerek verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

Seçim öncesinde verdiği sözleri yerine getirmek için harekete geçen Başkan Çerkez, “Yerinde çözüm, gülümseyen Çekmeköy” vizyonuyla mahalle sakinlerinin karşısına çıktı.

Toplantıda, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen ve çözüm yolları için fikir alışverişinde bulunan Başkan Çerkez, 24 saat boyunca halkının hizmetinde olacaklarını belirtti.

“Yaşayan, nefes alan mutlu Çekmeköy” hedefi doğrultusunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Çerkez, vatandaşlarıyla omuz omuza çalışarak ilçenin daha da gelişmesi için kararlılıkla yola devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Çerkez’in samimi yaklaşımı ve halkla iç içe olma çabaları, Çekmeköy’ün sevgilisi olarak kalmasını sağlıyor.

Sonuç olarak, Ömerli Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşması, Çekmeköy’de yeni bir yönetim anlayışının temellerinin atıldığını gösterdi. Orhan Çerkez’in bu tür buluşmaları düzenlemeye devam etmesi ve vatandaşların isteklerini her zaman dikkate alması, Çekmeköy’ün daha yaşanabilir bir ilçe olması için önemli bir adım olacaktır.Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, İlk Halk Buluşmasını Ömerli Mahallesinde Gerçekleştirdi

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, beraberinde başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte ilk halk buluşmasını Ömerli Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Oval masa etrafında toplanarak mikrofonu vatandaşlara uzatan Çerkez, sorun ve şikayetlerini dinlemek için mahalle sakinlerini bekledi. İlk açılış konuşmasında Çerkez, bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sizler değil, bizler size geldik. Çünkü buranın çilesini ve kahrını sizler çekiyorsunuz. Ne sorunlarınız varsa, açık mikrofona konuşun.” dedi.

Vatandaşlar, Çerkez’i bağrına bastı ve alkışlarla karşıladı. Mikrofonu alan bir vatandaş, parkların aydınlatılması ve otobüs seferlerinin artırılması gibi konulara değindi. Çerkez ve ekibi, tüm konuşulanları not alarak çözüm sözü verdi ve “Hep birlikte başaracağız, birlikte yöneteceğiz bu ilçeyi.” dedi.Başkan Orhan Çerkez, Halkın Sevgilisi Olmaya Devam Ediyor

Bir diğer vatandaş ise, “Barınma sorunları yaşıyoruz. Hayatımda ilk defa Cumhuriyet Halk Partisine oy verdik, nedeni ise size çok inandık ve güvendik.” şeklinde konuşarak, projelerini sundu. Başkan Çerkez, “Sorunlarınızın başlığı aynı, bizler notlarımızı aldık. İnşallah çözüm noktasında sorunlarınızı çözeceğiz. Hepinize iyi akşamlar.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Mahalle halkı, Orhan Çerkez ile hatıra fotoğrafı çektirerek, davullu zurnalı bir şekilde uğurladı.Ek Olarak:

  • Halk buluşmasında dile getirilen sorunların sadece Ömerli Mahallesi’ne özgü olmadığını ve diğer mahallelerde de benzer sıkıntıların yaşandığını belirtmek gerekir.
  • Çerkez’in bu buluşmalarda aldığı notlar, ilçe genelinde yapılacak çalışmalara ışık tutacaktır.
  • Vatandaşların katılımıyla yapılan bu tür etkinlikler, yerel yönetimlere karşı güveni ve şeffaflığı da artırır.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan mahalle sakinleri; imar sorunları, park ve yeşil alan, sportif faaliyetler, otobüs hatlarının artırılması ile ulaşım, sosyal donatı alanları, ışıklandırma ve eğitim konularında taleplerini dile getirdi. Vatandaşlardan gelen yoğun talepleri tek tek not alan Başkan Çerkez ve ekibi, bir dahaki toplantıda çözüm önerileri ve çözümlerle buluşulacağının müjdesini de verdi.

Kapanışta mahalle sakinlerine seslenen Başkan Çerkez, “ Kadınlara yönelik gençlere yönelik projelerimiz devam edecek. Park bahçeler müdürümüz burada notunu aldı. Otobüs ile ilgili problemi de ileteceğiz. En önemli olan Koçullu ve Ömerli’de ki imar problemi. Planlama müdürümüz sizlere bilgi verecek. Arkadaşlar burada ki notları aldılar. Haftaya ve 1 ay sonra yine buradayız. Neler yaptık, neler yapacağız yine tartışacağız bu konular hakkında” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.