Dolar 32,3114
Euro 34,6841
Altın 2.409,90
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Çekmeköy’de Halk ekmek kuyruğunda

Çekmeköy’de Halk ekmek kuyruğunda
11 Aralık 2021 14:50 | Son Güncellenme: 12 Aralık 2021 13:04
275

HABERMAX.Geçinmekte zorlanan halk temel gıdaları daha ucuza ala bilmek için her yolu deniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmeğin fiyatını 1, lira 25 kuruş’a satıyor, ancak fırınlar’da ekmeğin 3 lira 50 kuruş’a satılması sonrası. Çekmeköy’de ekmek almak isteyen vatandaşlar. Halk Ekmek Büfesi önlerin’de uzun kuyruklar oluşturarak izdiham yarattı.

Özellikle İstanbul’daki halk ekmek büfeleri önündeki uzun kuyruklar dikkat çekiyor. Vatandaşlar fırınlardan daha uzu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk ekmek  büfelerinden ekmek alıyorlar. Döviz kurundaki yükseliş , hayatın her alanında pahalılık olarak vatandaşa geri dönüyor.

İstanbul Fırıncılar Odası’nın, ekmek fiyatlarının 2 TL’den 3.5 TL’ye çıkmasını öngören ağustos ayındaki zam talebi, İstanbul Ticaret Odası’nca (İTO) 10 Kasım’da kabul edildi.

Kararın üzerinden 1 ay bile geçmemesine rağmen birçok fırın ekmeğe zam yaptı. Geçtiğimiz hafta gramajı 210’a düşürülüp 3 liraya satılan ekmek, yeni bir zamla 3.5 TL’den satılmaya başlandı.

Ekmeğin 3.5 liradan satıldığı ilçeler arasında Kadıköy ve Ataşehir de bulunuyor. Fırıncılar ise ekmeğe artan girdi maliyetlerinden dolayı zam yaptıklarını belirtti.

“ŞU ANDA EKMEĞİN 5-6 LİRA OLMASI GEREKİYOR”

Ataşehir’de fırın işleten Alper Sandıkçı girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı zam yaptıklarını belirterek, “Bizim için bu fiyatlarda ilerde çok ucuz olacak. Fiyatların artması bizi olumsuz etkiliyor. Hem vatandaşa karşı mahcubiyet yaşıyoruz. Bu durumun en mağdurları bizleriz. Un maliyetleri 1 yıl içerisinde yüzde 300 arttı. Yılbaşından sonra fiyatlar artarsa 4-5 lira olabilir. Bu şartlarda giderse birçok fırıncı yakında olmayacak” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.