Dolar 32,2535
Euro 34,8380
Altın 2.433,03
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

“Çekmeköy’de Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi Açıldı”

“Çekmeköy’de Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi Açıldı”
28 Ağustos 2023 22:51
187

HABERMAX.Çekmeköy, sağlık alanındaki hizmet yelpazesine önemli bir katkı daha sağladı. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çekmeköy Devlet Hastanesi Ek Binasında faaliyete geçen Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi’nin kapılarını açtı. Açılış töreninde Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alpaslan Tanoğlu da hazır bulunarak önemli açıklamalarda bulundu.

Modern sağlık hizmetlerine olan katkılarıyla tanınan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Bu kez Çekmeköy’de faaliyete geçen Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan önemli isimler arasında Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği görevlisi Prof. Dr. Kemal Sarıca, hastane çalışanları ve sağlık sektörü temsilcileri yer aldı.

Açılış töreninde konuşan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alpaslan Tanoğlu, Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi’nin hastanenin sunduğu hizmet yelpazesinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Prof. Dr. Tanoğlu, “Bugün burada açmış olduğumuz Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezimiz Sancaktepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir ilk. Bu merkezimiz, Çekmeköy, Sancaktepe ve tüm İstanbul’a hizmet edecek bir merkez olma özelliği taşıyor. Bu değerli merkezi hayata geçiren herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği görevlisi Prof. Dr. Kemal Sarıca da açılış töreninde bir konuşma gerçekleştirerek böbrek ve idrar yolları taşlarının tedavi süreçlerine değindi. Prof. Dr. Sarıca, “Ülkemizde böbrek ve idrar yollarında taş sıklığı yaklaşık yüzde 15 düzeyinde. Bu taşlara zamanında müdahale edilmezse, böbrek fonksiyon bozukluğuna hatta büyük taşlarda böbrek kaybına kadar gidebilen istenmeyen sonuçlar doğabiliyor. Bu yeni merkezimiz, benzerlerinin çok ilerisinde bir cihaz ile donatıldı. Hastanemizde sadece cihaza dayalı değil, tam anlamıyla işlevsel bir ünite olarak hizmet verecek. Bu başarılı projenin hayata geçmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Çekmeköy Devlet Hastanesi Ek Binasında Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi’nin hizmete girmesi için yapılan açılış töreni, birlikte kesilen kurdeleyle son buldu. Bu yeni merkezin, bölgedeki sağlık hizmetlerine katkı sağlaması ve hastaların daha iyi bir sağlık hizmeti almasına olanak tanıması bekleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.