Dolar 32,4643
Euro 34,8518
Altın 2.480,15
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

ÇEKMEKÖY HALKI MEYDANA İNDİ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA SAHİP ÇIKTI

ÇEKMEKÖY HALKI MEYDANA İNDİ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA SAHİP ÇIKTI
30 Ağustos 2021 23:25 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2021 00:38
247

AHA.30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılı bir diriliştir diyen. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, yaptığı konuşmada ulusal bayramların kutlanmasına getirilen yasak ve kısıtlamalara değinerek, “İktidarın bu tutumu bizim Atatürk’e, Cumhuriyetimize ve onun değerlerine olan sevgimizi, saygımızı daha da artırıyor, içimizdeki coşkuyu daha da büyütüyor. Ne kadar yasaklarsanız yasaklayın, bayramlarımızı yüreklerimizdeki coşkuyu büyüterek kutlayacağız. Unutturamazsınız, unutmayacağız!” dedi.

ZAFERLE EMPERYALİST İŞGAL SON BULDU

Kızıldaş şöyle konuştu.Başkomutan Meydan Muharebesi’nde elde edilen zaferin dünya tarihinin akışını değiştirdiğini  “Bu, sadece Yunan ordusuna karşı değil, emperyalizme karşı elde edilen bir zaferdir.Bu zaferle emperyalist güçlerin işgaline son verilmiş ve Anadolu yeniden vatan haline gelmiştir. 30 Ağustos Zaferi ulusumuzun emperyalizme karşı verdiği onurlu ve haklı mücadelesinde bağımsızlığını ve özgürlüğünü, tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Bu zaferle ulusumuz, bağımsızlığından ve özgürlüğünden, vatanın birliğinden ve bütünlüğünden, hiçbir zaman ödün vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” diye konuştu.

CHP’li Başkan Kızıldaş Kemal Kulıçdaroğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını şöyle okudu:

‘Ya istiklal ya ölüm!’ diyerek yola düşen, tüm imkansızlıklara rağmen bağımsız bir Cumhuriyet kuran Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının ilk işi, egemenliği kayıtsız şartsız millete devretmek olmuştur.

* Bugün bizlere düşen de 98 yıl önce kurulan Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi kalkındırmanın yanı sıra, mazlum halklara da umut ışığı olmaktır. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da yaşanan gelişmeler, İslam coğrafyasında bitmek bilmeyen kardeş kavgası, bu zorunluluğun en açık kanıtıdır. Bölgemizin huzura kavuşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin “Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti” ilkesine sıkı sıkıya bağlı olmasından geçmektedir.

* Demokrasi mücadelesi zor bir yolculuk olsa da hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele rotasını “Zafer ‘Zafer benimdir..’ diyebilenindir. Başarı ise ‘Başaracağım.’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir.” sözüyle çizmişti.

* Milletimize söz veriyorum. Kararlıyız, başaracağız! Cumhuriyetimizi, ne pahasına olursa olsun, demokrasi ile taçlandıracağız!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.