Dolar 32,3580
Euro 34,6917
Altın 2.383,59
BİST 10.188,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Çekmeköy Halkı Cumhuriyete Sahip Çıktı

Çekmeköy Halkı Cumhuriyete Sahip Çıktı
29 Ekim 2021 17:18 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2021 02:26
266

Habermax. CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Madenler Meydanı’ndan Doğa Park’a Şahinbey Caddesi üzerinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştiren yüzlerce Çekmeköylü, büyük bir coşkuyla Bayramı kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yılı nedeniyle düzenlemiş olduğu. Coşkulu yürüyüşte yaptığı konuşmasında şöyle dedi. Kurtuluş Savaşımızın görkemli başarısının bir ürünü olan Cumhuriyetimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün 10.Yıl Nutku’ndaki ifadesi ile “En büyük bayramımızdır. Ve bu bayram, onurlu bir halkın ulusal birlik ve beraberliğinin ürünüdür.”

Bugün Cumhuriyet Bayramı’nın sevincini yaşayabilmek, ona layık olmakla olanaklıdır. Ne yazık ki, ülkemizin bugün içinde bulunduğu koşullar, bayramları yaratan güçlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmediğimizi işaret eden olumsuzluklarla doludur.

Cumhuriyet’in kurucuları, gelecek kuşaklara birinci görev olarak ‘’Türk bağımsızlığı ve Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek korunması’’ sorumluluğunu vermişlerdir. Varlığımızın ve geleceğimizin biricik temeli budur. Bu sorumluluğu yerine getirirken dayanacağımız güç ise, geçmişten bize kalan devrimci mirastır. Bu miras, bize, diğer uluslara tabi olmayı değil, bağımsız olmayı, düşman olmayı değil, eşit koşullarda bir arada olmayı, haksızlıklar karşısında susmayı ve sinmeyi değil, mücadele etmeyi ve direnmeyi öğretmiştir. Bugün tersine işletilmekte olan çarka karşı, sesimizi yükseltmek hepimizin öncelikli görevi olacaktır.
Ne yazık ki bugün geldiğimiz, temel hak ve özgürlüklerin kelepçelendiği, darbe ile mücadelede hedefin geniş halk yığınlarına yöneldiği, Cumhuriyeti koruyacak asıl güç olan Parlamentonun fiilen etkisizleştirildiği karanlık günleri yaşıyoruz. Suçlu ile suçsuzun ayrıştırılmadığı, yargı bağımsızlığının sağlanamadığı, cezaevlerinin ayırımsız doldurulduğu, çalışanların soruşturmasız ve kesin yargı kararı olmaksızın işlerinden edildiği bir ortamda demokratik hukuk devletinin, Cumhuriyetin temeli olduğunu anımsayarak, bu bilinçle 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yılını kutluyor, hepimizi Cumhuriyeti korumaya davet ediyorum.Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük bir zaferin sonucudur.

Türk Ulusu Cumhuriyet’le; karanlık yerine aydınlığı, hanedan egemenliği yerine halk egemenliğini, teokrasinin yerine laikliği, dikta rejimi yerine de demokrasiyle tercihini açıkça ortaya koymuştur.

Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet hala görev başındadır. Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönem, siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir.
Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta, üniter devlet yapısı hedef alınmakta, devrim yasaları çiğnenmekte, Türkiye bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

Ülkemiz başta Ortadoğu’da Suriye olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatılmıştır. Komşularımızla sıfır sorun diye yola çıkan siyasal iktidar, emperyalist güçler ve onların dünyayı paylaşma hırslarının taşeronluğunu yaparak ülkemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir.

“Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır.” diyen Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk ulusu, kuşkusuz ki, tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duyanları tarihin çöp sepetine atmakta en ufak bir tereddüt göstermeyecektir.

Cumhuriyetimiz, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerle ve dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edecektir..Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünde, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını büyük bir onur ve kıvançla kutluyor, bizi bir arada barış içinde yaşatan, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi, sonsuz gönül borcu ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.