Dolar 32,3091
Euro 34,8009
Altın 2.398,21
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Çekmeköy Belediyesi, Parkı Akaryakıt İstasyonu Yapmaya Devam Ediyor: Tepkiler Sürüyor

Çekmeköy Belediyesi, Parkı Akaryakıt İstasyonu Yapmaya Devam Ediyor: Tepkiler Sürüyor
18 Ağustos 2023 19:29 | Son Güncellenme: 18 Ağustos 2023 19:30
246

HABERMAX.Çekmeköy Belediyesi parkı akaryakıt istasyonu yapıp 25 yıllığına kiraya veriyor. Çekmeköy’de Üsküdar-Şile Otoyolu üzerinde bulunan, yaklaşık 13 yıllık, “Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’na”, çevre halkının protestolarına rağmen benzin istasyonu yapılmasından vazgeçilmedi. Parkın ortasına, yaklaşık 34 milyon TL’ye benzin istasyonu yapılacak. İhale 12 Eylül’de.


Çekmeköy Belediyesi’nin hazırladığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı plan değişikliği ile benzin istasyonuna çevrilen park alanı, bundan böyle para basacak. Çekmeköy Belediyesi, park alanına yapılacak benzin istasyonunu, aylık 280 bin TL muhammen bedel üzerinden ihale ile kiraya çıkardı. Parkın ortasına, yaklaşık 34 milyon TL’ye benzin istasyonu yapılacak.

Belediye, yapılacak benzin istasyonunun aylık muhammen kira(İntifa hakkı-kullanım hakkı) bedelini 280 bin TL olarak belirledi. Söz konusu ihale, 12 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Çekmeköy Belediyesi, Resmi Gazete’ye verdiği ilanla söz konusu parka yapılacak olan benzin istasyonunun işletilmesi işini ihale ile 25 yıllığına kiraya verecek.

ÇEVRE HALKI KARŞI ÇIKMIŞTI

Çekmeköy Belediyesi geçen yıl yaptığı bir plan değişikliği ile söz konusu park alanını akaryakıt alanına almış ve bu plan değişikliğini de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na onaylatmıştı. Parkın benzin istasyonu yapılmak istenmesine çevre halkı karşı çıkmış, parkta gösteriler düzenlemişti.İHALENİN DETAYLARI ŞU ŞEKİLDE

Çekmeköy Belediyesi Başkanlığı, İstanbul ilinin Çekmeköy ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesinde, 4122 numaralı parseldeki 2.807m² yüzölçümlü taşınmaz üzerine projeye uygun akaryakıt tesisinin yaptırılması ve 25 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesisi ile intifa hakkının kullandırılması için kapalı teklif usulüyle ihale yapacak.

İhale, 12 Eylül 2023 günü saat 11.30’da, Çekmeköy Belediyesi Başkanlık Binası, 1. Kat Toplantı Salonu, Merkez Mahallesi, Piri Reis Caddesi, No: 5, Çekmeköy, İstanbul adresinde İhale Komisyonu huzurunda yapılacak.

İhale konusu akaryakıt tesisinin inşasıyla ilgili 33.684.856,16 lira tahmini maliyet ve yıllık 280.000 lira intifa hakkı muhammen bedeli hesaplandı. 25 yıllık toplam intifa hakkı muhammen bedeli ise 84.000.000 lira olarak bildirildi. İstekliler ihaleye katılabilmek için 2.520.000 lira geçici teminat verecekler.

İhale evrakı, 5.000 lira karşılığında Çekmeköy Belediyesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden temin edilebilecek.

Tekliflerin en geç ihale günü ihale saatine kadar, İhale Komisyonuna ulaştırılmış olması gerekiyor. Ayrıca teklif dosyalarındaki belgelerin ihale tarihinden itibaren geriye doğru en çok 6 ay önce alınmış olma şartı aranacak.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.