Dolar 32,2749
Euro 34,7532
Altın 2.396,48
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ, NİŞANTEPE MAHALLESİ’NDE BULUNAN KAÇAK YAPILARIN YIKIMIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ, NİŞANTEPE MAHALLESİ’NDE BULUNAN KAÇAK YAPILARIN YIKIMIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
3 Haziran 2023 15:00 | Son Güncellenme: 3 Haziran 2023 15:15
182
HABERMAX.İlçemizde bulunan Nişantepe Mahallesi’nde; 3194 sayılı imar kanununa uygun olmayan kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkılması sonrası bir takım çevrelerce kasıtlı ve iyi niyetli olmayan, gerçeklerle alakası bulunmayan, toplumu yanlış bilgilendiren ya da kasıtlı olarak yanlış bilgilendirmeyi amaçlayan yayınları yakından takip ediyoruz.Çekmeköy Belediyesi binasına seyyar satıcı tarafından ateş açıldı
AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin başlattığı gecekondu yıkımında 84 yaşındaki bir kadın torunlarıyla birlikte sokağa atıldı.
Çekmeköy Belediyesi, Nişantepe Mahallesi’nde gecekondu mahallesinde yıkıma başladı. 84 yaşındaki Gülfidan Sepet ve torunları, eşyaları ile birlikte sokağa atıldı.
Sokağa atılan yurttaşlar, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkilerini “Tayyip seviniyor musun? Seçimi kazandı 2 gün sonra evlerimizi yıktırdı!” diyerek dile getirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Foggo, paylaşımında belediyeye ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a seslenerek “Bu sabah 06.00 da Çekmeköy Nişantepe mahallesinde bir gecekondu yıkımı 84 yaşında Gülfidan Sepet ve torunları eşyaları ile birlikte sokağa atıldı. @Cekmekoybeltr yıktınız, insanlar şu anda sokakta kalacak, yerleri yok ne yapmayı düşünüyorsunuz @deryayanikashb sosyal vaadlerinizden” dedi.
Çekmeköy Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ekipler tarafından Nişantepe Mahallesi’ndeki 3 gecekondunun yıkılmasına ilişkin kararı ve sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Bazı sosyal medya hesaplarında ve basın yayın organlarında ‘Çekmeköy Belediyesi söz vermesine rağmen 3 gecekonduyu yıktı, vatandaşları zorla tahliye etti’ iddialarına Çekmeköy Belediyesi’nden yanıt geldi.
30.05.2023 Salı günü Nişantepe Mahallemizde bulunan 571/2-548/4-565/7 hisseli parsellerde yapılan kaçak yapıların yıkımı kanunlara uygun şekilde yapılmıştır. Söz konusu yapılar; daha önce birden fazla şekilde olmak kaydıyla durdurulmuş ve gerekli yasal uyarılar yapılmış olmasına rağmen seçim bir fırsat bilinerek tamamlanmak istenmiş, ekiplerimizde bu duruma müsaade etmemiştir. Ayrıca söz konusu parsellerin tamamının hisseli olması, hisseler için malikler bazında herhangi bir uygulama yapılmamış olması da bu parsellerde yapı inşa edilemeyeceğinin açık bir kanıtıdır.

Bazı basın organlarında yaşlı kadınların sokağa atıldığı, evler boşaltılırken vatandaşlara şiddet uygulandığı, seçimden önce izin verip seçimden sonra yapıların yıkıldığı iddiası da tamamen asılsızdır. Söz konusu yapıların bir kısmı henüz tamamlanmış, 1 yapı ise yıkılmasının önüne geçilebilmesi için içerisinde sadece iki adet koltuğu bulunan tek odalı bir yapıdır. Bu yapılar boşaltılırken içerisindeki hiçbir eşyaya zarar verilmemiş, hiçbir vatandaşa zor kullanılmamıştır. Ayrıca bu yapılar için izin verilmemiş, aksine kaçak yapı oldukları fotoğraflarla belgelenmiştir.

Kasıtlı haberlerle maksadını aşan, toplumu kine ve nefrete sürükleyen bazı basın yayın organları şunu bilmelidirler ki; Çekmeköy’de yaşayan  Roman vatandaşlarımızla belediyemiz etle tırnak gibidirler. Sadece bu yıl içinde;  İlçemizde çiçekçilik yapan Roman kardeşlerimiz için 15 adet çiçek evini tamamlayıp kendilerine teslim ettik. Birçok basın kuruluşunu da misafir ettiğimiz programlarda çeşitli eğlenceler düzenleyip toplu nikah törenlerini kıydık. Roman vatandaşlarımızın çocukları için Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüzle “ Spor Her Yerde, Spor Mahallende” etkinliği düzenledik. Yine Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Nişantepe Mahallemizde; okul, aile sağlığı merkezi ve kütüphane çalışmalarımızda devam ediyor.

Maksatlı ve yalan hiçbir haber amacına ulaşmayacak,  doğrular karşısında yenik düşecektir. Bu tür yaklaşımlar kurumumuzu kanunların uygulayıcısı olmaktan da alı koyamayacaktır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.