Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Sırapınar Köyü Mahallesinde Halkla Buluştu*

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Sırapınar Köyü Mahallesinde Halkla Buluştu*
16 Mayıs 2024 21:12 | Son Güncellenme: 16 Mayıs 2024 22:27
248

HABERMAX. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, seçim öncesi verdiği sözü tutarak, Sırapınar Köyü Mahallesinde ikinci mahalle toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, köy konağında düzenlendi ve halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Halkın Günü” Etkinliğinde Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Halk günü değil, Halkın günü” kapsamında Sırapınar ve Hüseyinli Mahallelerinde oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı buluşmada, mahalle sakinlerinin talepleri, istekleri, beklentileri ve şikayetleri dinlendi ve not alındı.

Orhan Çerkez, eğitim, iş ve internet konularındaki talepleri en kısa zamanda ilgili kurumlarla görüşerek çözüme kavuşturma sözü verdi. Çerkez, “Çözerse Çerkez Başkan çözer” diyerek, vatandaşlara çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyeceğini vurguladı. Bu tür etkinliklerin, belediye yönetiminin halkla doğrudan iletişim kurarak ihtiyaçlarını daha iyi anlamasına ve daha etkili hizmet sunmasına yardımcı olduğu belirtildi.

Toplantıda, vatandaşların sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla bir araya gelen Başkan Çerkez, birim müdürleri ve başkan yardımcılarıyla birlikte mahalle sakinlerini dinledi. İlk kez halka açık mikrofonun verilmesiyle vatandaşlar, sorunlarını ve taleplerini doğrudan ifade etme fırsatı buldular.

Toplantıda konuşan bazı köylüler, geçmiş dönem belediye başkanından yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Başkan Çerkez’in önceki dönemde yaşanan uygulamalara yönelik eleştirileri, özellikle Harun gibi bazı kişilere ayrıcalıklı muamele yapılması ve istenmeyen durumlarda zabıtanın sert müdahalelerde bulunmasıydı.

Ayrıca, bir vatandaşın ifadesine göre, kendi siyasi görüşü MHP olmasına rağmen, geçmiş dönemdeki yönetimden memnun olmadığı için CHP’ye oy verdiği belirtildi. Toplantıda, mahallenin karşı karşıya kaldığı imar sorunları, mezarlıkların çevresi, dere kenarlarındaki köprülerin durumu ve köy içinde geçen hafriyat kamyonlarının neden olduğu rahatsızlıklar gibi birçok konu ele alındı.

Soru-cevap kısmında Başkan Çerkez, halkın sorularını cevapladı ve yapılan açıklamada, “Değerli komşularım, buraya yalnız gelmedim. Birim müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla birlikte sizleri dinlemeye geldik. Sorunlarınızı en kısa sürede çözmeye başlayacağız. Buraların %80’ini biliyorum. Seçim öncesi buraları gezdim, toplantılarda nelerin eksik olduğunu ve nelerin yapılacağını biliyorum. İnşallah hep beraber çözeceğiz, eksiklerimizi tamamlayacağız. Allah bizleri sizlerin karşısında mahcup etmesin. Bizler ayrım yapmadan herkesin hizmetkarı olacağız. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu toplantı, yerel yönetim ile halk arasında doğrudan iletişim kurulmasını sağlayarak, sorunların doğru bir şekilde anlaşılmasına ve çözüm üretilmesine katkı sağladı. Başkan Çerkez’in vatandaşların sorunlarına duyarlı bir şekilde yaklaşması, halkın takdirini kazandı.“Sırapınar’da Toplantıya Yoğun İlgi: Mahalle Muhtarları Bir Araya Geldi”

Çekmeköy ilçesinin Sırapınar mahallesinde düzenlenen toplantıya, bölge halkının büyük ilgi gösterdiği görüldü. Toplantıya katılanlar arasında Ömerli Mahalle Muhtarı Hüseyin Uygun, Hüseyinli Köyü Muhtarı İlhan Kılınç, Koçullu Köyü Muhtarı Mithat Şimşek ve aynı zamanda Sırapınarı Mahalle Muhtarı ve Çekmeköy Muhtarları Derneği Başkanı Nejat Girgin gibi önemli isimler yer aldı. Toplantıya katılan misafirlere çay ve su ikramında bulunuldu. Bu tür etkinlikler, yerel yönetimlerin ve mahallelerin ortak sorunlarına çözüm bulma çabalarını desteklerken, halkın da katılımını teşvik etmektedir.

FOTO/CENGİZ AÇAR/ ÇEKMEKÖY

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.