Dolar 32,2190
Euro 34,7497
Altın 2.399,52
BİST 10.261,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 20°C

Çekerek Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal‘ ın 18 Mart Şehitler Günü Mesajı;

Çekerek Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal‘ ın 18 Mart Şehitler Günü Mesajı;
18 Mart 2020 09:30 | Son Güncellenme: 18 Mart 2020 09:35
715

AHA.M.Ö 13. yüzyılda gerçekleşen Truva Savaşı Homeros’un İlyada destanına konu olmuştur. Destana göre Sparta’lılar yani Yunan ordusu, Truva şehrini (Çanakkale) ele geçirmek için kuşatırlar. Destan’da özetle Spartalıların Anadolu’yu yağmalamak için büyük bir kuvvetle Truva’ya saldırıp Truva’yı ele geçirerek yakıp yıktığı yazar. Yıllar sonra Truva şehrine saldıran Ordunun 2 numarası olan Agamemnon’un ismi, İngilizler taradından Çanakkale Savaşı’nda boğaza saldıran bir savaş gemisine verilmiştir. Bu elbette bir tesadüf değildir. M.Ö 13. yüzyıldan 1915’e uzanan bu tarihi tekerrür ve jeopolitik bugün de devam etmektedir. M. Ö 13. yüzyılda, 18 Mart 1915′ te olduğu gibi bugün de aynı düşüncenin ve medeniyetin ürünü olan bu işgal ve sömürü girişimleri yine başarısız olmaya mahkumdur.

 

Kasım 1914 vе 18 Mart 1915 tarihlеri arasında Çanakkale Boğazı’nda cеrеyan еdеn bir sеri dеniz savaşıyla, Gеlibolu Yarımadası’nda 25 Nisan 1915 – 8/9 Ocak 1916 tarihlеri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin şеrеfli sayfalarını dolduran birеr zafеr dеstanıdır.
Çanakkale Zaferi Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk bağımsızlık savaşının tеmеllеri, Çanakkale’nin sularında, Conkbayır’ ında vе Anafartalar’da atılmış, bu zafеrlеr Türk Kurtuluş Savaşına maya çalmıştır.
Türk Milleti tarihin her döneminde varlığına ve bekasına yönelen her tehdidi bertaraf etmiş, bağımsızlık ve istiklâli uğruna şehadet şerbetini içmeyi bilmiştir. Çanakkale Savaşı, her türlü imkânsızlığa rağmen işte bu yüksek ruh ve sarsılmaz cesaretle kazanılmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşına şiar olmuştur. Yenilmez denilenler, kendi ordularını ”tanrı” gibi görenler Çanakkale Boğazının serin sularında gerçeği tatmıştır.
Yazar Mithat Cemal Kuntay’ ın söylediği gibi… Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti’nin huzur ve güvenliği için canlarını veren aziz Çanakkale şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.