“ÖZEL SİPARİŞ TÜNEL PLANLARDA YOK”

Dönemin CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir basın toplantısı düzenleyerek Büyük Çamlıca Camisi ile çevresindeki lüks rezidans inşaatlarına özel bir tünelin yapıldığını ifade etmişti. Tünelden dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın dahi haberinin olmadığını belirten Tekin, şunları dile getirmişti:

“Önce Çamlıca bir rant merkezi haline dönüştü. Sadece cami yapılıyordu ama caminin dışında rezidanslar yapılıyor. Çeşitli kumpaslarla 56 dönüm ranta açıldı. Şimdi o rant merkezine özel tünel yapıyorlar. Elbette yapılabilir. O kadar ulaşım sorunu varken. O kadar insanların ulaşımı için ağlar yapmıyorsunuz da sadece birileri buradan camiye çıkacak diye özel bir tünelin yapılmasını ilk kez duyuyorum. Özel sipariş. Planlarda yok. Topbaş’ın da bilgisi yok. Birilerinin özel talebiyle bu planlar yapılıyor. Büyük olasılıkla burasını kısmen alışveriş merkezi ve dinlenme alanları yapacaklar. Zenginlerin rahatlıkla ulaşabileceği yerler diye düşünülüyor. Fakir fukara herhalde buradan tünelle gidecek, orada ibadetini yapacak durumda değil.”

“BURASI MİLLİ GÜVENLİK SORUNU MUDUR?”

CHP’li Gürsel Tekin, şimdi de Cumhurbaşkanı kararıyla Çamlıca Raylı Sistemi’nin İBB’den alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmesinin kafasında çeşitli soru işaretleri yarattığını belirterek şunları söyledi:

“Çamlıca Camisi de bildiğimiz kadarıyla tüm ibadethaneler gibi tüm vatandaşların ibadetini yapabileceği yerlerdir. Ama görüyoruz ki bu sadece vatandaşlar için yapılmış değil. 2015 yılında da özel tünelin yapıldığı zaman da basın toplantısı ile konuyu gündeme getirip, dönemin belediye başkanına sormuştum. Bugün de İstanbul’un bütününden sorumlu olan belediyenin yetkisinde olan bir konunun elinden alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verilmesi doğrusu kafamda çeşitli soru işaretleri yaratıyor. Acaba burası bir milli güvenlik sorunu mudur, nedir bir açıklama bekliyoruz.”

“YAPIM MALİYETİ 250 MİLYON EUROYU BULUYOR”

CHP Meclis Üyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Komisyon üyesi Birkan Birol Yıldız da konuyla ilgili olarak, önceliğin yolcu talebi yüksek hatları hızlı bir şekilde tamamlamak olması gerektiğini söyledi. Yıldız şunları ifade etti:

“Altunizade Çamlıca Raylı Sistem hattını konuşmadan önce en önemeli konuşmamız gereken konu şu: Siz İstanbul’un en güzel tepelerinden biri olan Çamlıca’ya cami yapıyorsunuz ama vatandaşlarımızın ibadet etmek için o camiye nasıl ulaşacağını hesaba katmıyorsunuz. Keşke bu ibadethaneyi İstanbulluların daha kolay ulaşım sağlayabileceği bir noktaya inşaa etseydiniz. Altunizade Çamlıca Raylı Sistem hattının 4 istasyondan oluştuğunu görmekteyiz. Daha önce yapılması planlanan hat, bir önceki yönetim tarafından yatırım programından çıkarılmıştı. O günkü proje maliyeti bir önceki yönetime de mi yüksek geldi, yoksa fizibil olmadığını düşündükleri için mi yatırım programından çıkardılar orasını bilemiyoruz. Ama bizim yapmış olduğumuz çalışmalarda, bu hattın bugünkü maliyetinin yaklaşık 250 milyon euroyu bulduğunu görmekteyiz. Biz İBB olarak diyoruz ki bir önceki dönem yapımı başlanmış, yarım kalmış, durdurulmuş veya sözleşmesi yapılmış imalatına başlanmamış metro hatlarını hızlı bir şekilde tamamlayıp İstanbulluların hizmetine sunalım. Yani İBB olarak ana vizyonumuz yolcu talebi yüksek olan hatları hızlı bir şekilde tamamlayıp İstanbulluların hizmetine sunmaktır.”

Kaynak Gürsel Tekin