Dolar 32,2976
Euro 34,7898
Altın 2.404,27
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Cami Vaizinin Tartışmalı Konuşması Toplumsal Tepkilere Yol Açtı

Cami Vaizinin Tartışmalı Konuşması Toplumsal Tepkilere Yol Açtı
16 Eylül 2023 13:53 | Son Güncellenme: 16 Eylül 2023 13:54
148

HABERMAX.Ülkenin çeşitli bölgelerinde ibadet ve maneviyat yerleri olan camiler, toplumun dinî ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir rol oynamaktadır. Ancak son günlerde bir camide yaşanan olay, toplumsal tartışmalara ve tepkilere neden oldu.

Camii’de vaaz veren imamın konuşması, cemaat içinde şaşkınlığa ve tepkilere yol açtı. İmam, camide bulunan ses sistemi aracılığıyla açıkça duyulabilen bir şekilde, bazı ifadelerle dikkat çekti.

“Sultanlarına” hitaben kullandığı ifadelerle başlayan konuşmasında, “Kafir” şeklindeki ifadeleri kullandı. Cami içinde bulunan ses sistemi, imamın konuşmasını cami dışına da aktardı, böylece sokakta bulunan insanlar da bu konuşmayı duydular.

Bu durum, sokakta bulunan bazı vatandaşların imama tepki göstermesine neden oldu. Olayın ardından cami içinde ve çevresinde gergin anlar yaşandı. Cami vaizi, cami dışındaki tepkilere karşı savunma yaparak, bu konuşmayı yaptığına dair açıklamalarda bulundu.

Tartışmanın bir boyutu da vaizin, sporcu ve Atatürk’ü ima ederek, hani bunlar sporcunun zekisini severlerdi?  “Müslüman sesiz kalırsa” şeklindeki ifadeleri ve “Filenin Sultanları” sözleriydi. Vaiz, ayrıca bazı kişisel kıyafet tercihlerine yönelik eleştirilerde bulundu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.