HABERMAX.Moda ve denim dünyasında pozitif dönüşümün küresel liderlerinden biri olan premium denim üreticisi Çalık Denim, Birleşmiş Milletler Conscious Fashion and Lifestyle Network’ün 2. Yıllık Toplantısının globaldeki tek denim partneri oldu. Toplantıda, Birleşmiş Milletler danışma kurulu üyeleri ile uluslararası basın ve küresel moda endüstrisinin paydaşları bir araya geldi. Birleşmiş Milletler Conscious Fashion and Lifestyle Network toplantısının “Sanayi, İnovasyon ve Altyapı: Daha İyi Bir Gelecek Tasarlamak” başlıklı panelinde Çalık Denim Pazarlama İletişimi Şefi Selen Baltacı, Çalık Denim’in çevreye duyarlı öncü teknolojileri ve sektörün pozitif dönüşümüne liderlik eden sorumlu üretim modelini paylaştı.
Çalık Denim’den çevreye duyarlı üretim ve yenilikler
Çalık Denim Pazarlama İletişimi Şefi Selen Baltacı, toplantı kapsamında düzenlenen “İnovasyon ve Altyapı: Daha İyi Bir Gelecek Tasarlamak” panelinde katılımcı olarak konuşma gerçekleştirdi. Baltacı konuşmasında Çalık Denim’in sürdürülebilirlik vizyonu ve stratejisine, eşsiz biyobozunur teknolojisi B210’a ve Çalık Denim tarafından rejeneratif tarıma yapılan yatırımlara değindi. Baltacı, rejeneratif pamuk içeren koleksiyonu da anlattığı konuşmasında, Çalık Denim’in çevreye duyarlı üretim ve inovasyonları konusunda sektöre öncülük eden projelerinden de bahsetti.
Çalık Denim doğa dostu denim teknolojisini tanıttı
Sürdürülebilir inovasyon alanında sektördeki öncü teknolojilerine değinen Baltacı, Çalık Denim’in çevre dostu çalışmalarını şöyle özetledi: “Çalık Denim olarak eşsiz biyobozunur teknolojimiz B210 sayesinde yüzlerce yılda çözünen sentetik elyafların 210 günde doğada biyolojik olarak çözünmesini sağlıyoruz. Denim dünyasında bir benzeri olmayan bu teknoloji Çalık Denim’in tüm streç ürünlerinde uygulanabilir. Ayrıca, biyobozunma sürecinde toprakta toksidite yaratmayan bu eşsiz teknoloji sayesinde artık doğada hiçbir tekstil atığı kalmayacak. Sunduğumuz diğer benzersiz yeniliklerde olduğu gibi bu teknolojinin özellikleri de global bağımsız kuruluşlar tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmıştır. Bunun yanı sıra Çalık Denim olarak uzun yıllardır biyoçeşitlilik konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz ve bu alanda hayata geçirdiğimiz önemli projelerden biri de rejeneratif tarım yatırımımız. Rejeneratif pamuk içeren ürünlerimizi AW 24-25 Koleksiyonumuzda lanse ettik ve bu ürünlerimizin tamamı RegenerAgri Sertifikasına sahip. Devam eden yatırımlarımızla önümüzdeki dönemde de koleksiyonumuzda bu içeriği artırmayı planlıyoruz.”
Lenzing, Renewcell ve The LYCRA Company’nin yanı sıra Çalık Denim’in de destek verdiği toplantıda, İklim Eylemi: Etkiyi Geliştiren Kültür, Sorumlu Tüketim ve Üretim: Küresel Toplum için Çözümleri Ölçeklendirmek, Hedefler için Ortaklıklar: Dönüştürücü Eyleme Ulaşmak için Sanayi İş birliklerinden Yararlanma, Azaltılmış Eşitsizlikler: Herkes için Kapsayıcılığa Ulaşmak için Engelleri Aşmak, Kaliteli Eğitim: Yeni Nesil Moda Liderlerinde Yaratıcılığı Teşvik Etmek, Doğru Şekilde İş ve Ekonomik Büyüme: Değer Zinciri Boyunca Başarının Yeniden Tanımlanması, Karada Yaşam: Yaşam Tarzı Sektörünün Rolü ve Sanayi, İnovasyon ve Altyapı: Daha İyi Bir Gelecek Tasarlamak başlıkları altında panel ve konuşmalar gerçekleştirildi.