Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Çağdaş sanatçılar Stüdyo STEAM deneyimini anlatıyor

Çağdaş sanatçılar Stüdyo STEAM deneyimini anlatıyor
22 Ocak 2024 10:59
151

HABERMAX.Çağdaş sanatçılar Bager Akbay, Nergiz Yeşil ve Bilal Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı “Sanat Eğitiminde Disiplinlerarasılık ve Müzede Öğrenme Deneyimi” başlıklı söyleşi, 24 Ocak’ta İstanbul Modern’de düzenleniyor. Oral-B iO’nun sponsorluğunda hayata geçen Stüdyo STEAM’den yola çıkarak, disiplinlerarası bakış açılarının müzede öğrenme deneyimine nasıl dönüştüğünü ele alıyor.

Söyleşi, günümüz sanatsal üretimlerinin yeni teknolojiler ve bilimsel verilerle değişimine, izleyicinin sanatla buluşma biçimlerine ve “yaşam boyu öğrenme” yaklaşımıyla müzelerin sunabileceği katılımcı deneyimlere odaklanıyor.

Çağdaş sanatçılar Bager Akbay, Nergiz Yeşil ve Bilal Yılmaz’ın katılımı ve İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol’un moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşi, sanatsal üretimde disiplinlerarası bakış açısı sunan yenilikçi örnekler üzerinden, sanat eğitiminde disiplinlerarasılık ve müzede öğrenme fırsatlarını ele alıyor.

Tarih: 24 Ocak 2024, Çarşamba

Saat: 13.00

Mekân: İstanbul Modern Oditoryum

Stüdyo STEAM

İstanbul Modern’in yeni müze binasında, disiplinlerarası bir yaklaşımla, Oral-B iO sponsorluğunda genç ve yetişkinleri sanatla buluşturan Stüdyo STEAM, sanatın biyolojik materyaller, mühendislik fikirleri ve yapay zekâ ile olan ilişkisine odaklanıyor.

Stüdyo STEAM, katılımcılarının eleştirel düşünme ve farklı bakış açıları üretme konularında gelişimlerini desteklerken, atölye deneyiminde ulaşılan verilerle imgeler oluşturup sanat üretmeye teşvik ediyor. Sanatçılarla geliştirilen bu eğitim programlarında bilimin araştırma yöntemleri, sanatın süreç odaklı üretim teknikleriyle bir araya geliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.