Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

BURSA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANIYALIM

BURSA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANIYALIM
10 Mayıs 2023 12:13 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2023 18:02
439

HABERMAX. Seda Bozdag Güzelyaka 1990 Mudanya doğumludur. İlköğretim ve lise öğrenimini Mudanya’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümleri mezunudur. 2007 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Lise Komisyonu kurulmasına öncülük etti, ADD Mudanya Gençlik Kolu Kurucu Başkanıdır.

BURSA 2. BÖLGE 10. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
SEDA BOZDAĞ GÜZELKAYA

CHP Bursa’da Genç-Söylev’de aktif görev almıştır.

2009 yılında üniversite eğitimi için geldiği Ankara’da ADD Çankaya Gençlik Kolu Yazmanlığı ve ADD Çankaya Gençlik Kolu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Üniversite yaşamı boyunca Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. TEMA Vakfı gönüllüsüdür.

2010 yılı itibariyle sırasıyla CHP Gençlik Kolları STK Komisyon üyeliği, CHP Ankara Üniversite Komisyon üyeliği, CHP Çankaya Gençlik Örgütü Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Eğitim Sekreterliği görevlerinde bulundu.

2017 yılından itibaren 2 dönem CHP Mudanya Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü.

16.Gençlik Kurultayı’nda Gençosman Killik Başkanlığındaki MYK listesinde yer aldı. Şuanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinden Sorumlu Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Güzelkaya Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesidir.

Orta düzeyde İngilizce bilen Güzelkaya, evli ve 2 çocuk annesidir.BURSA 1. BÖLGE 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
PROF. DR. KAYIHAN PALA

1964 Erzincan doğumludur. Bursa Erkek Lisesi ve ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Doktorasını tamamladığı 1997’den emekli olduğu 2023 Mart’ına kadar, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalıştı. Profesör unvanını 2010’da aldı.

25 yılı aşan akademik kariyerinin yanı sıra Bursa Tabip Odası Başkanlığı da yapmış olan Prof. Dr. Pala’nın, 116 bilimsel makalesi; gazete, dergi ve dijital platformlarda yayınlanmış 200’ün üzerinde yazısı ile 56 kitapta bölüm yazarlığı bulunmaktadır.

Bursa’da ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çevre, halk sağlığı ve iş sağlığı konularında yurttaşların hakkını savunan Prof. Dr. Pala, onlarca ödüle değer bulunmuştur.

Şafak Baba Pala’nın eşi, Bilgesu’nun babasıdır.BURSA 1. BÖLGE 2. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU

1978 Tunceli / Pertek- Doğumludur.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Selçuk Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans yaptı.

Serbest avukat olarak çalıştı. Bursa Barosu yönetim kurulu üyesi, Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Eğitimcisi olarak görev yaptığı gibi birçok sivil toplum kuruluşunda da görev aldı.

25, 26 ve 27. Dönemde Bursa Milletvekili seçilen Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 26 ve 27. dönemde Anayasa Komisyonu, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyeliği ve TBMM Divan Katip üyeliği yapmıştır. Halen Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi olan Altaca Kayışoğlu aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesidir.

İngilizce bilen Altaca Kayışoğlu, evli ve 1 çocuk annesidir.BURSA 1. BÖLGE 3. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
MEHMET ATMACA

İnşaat Yüksek Mühendisi olan Mehmet Atmaca, 1966 Trabzon Çaykara doğumludur.

Ailesi 1980 yılında İnegöl’e yerleşmiştir. 1984-85 İnegöl Lisesi mezunudur. İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini Anadolu Üniversitesinde, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı konusundaki yüksek lisans eğitimini ise Osmangazi Üniversitesi’nde yapmıştır.

Bursa’da, Türkiye’de ve yurtdışında Yüksek Yapı Ve Endüstriyel Yapılar konusunda önemli çalışmalara imza atmıştır. 1994’ten buyana inşaat sektöründe ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

1995’te Refah Partisi’nden İnegöl Alanyurt Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Öncesinde yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğu Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatında 2013’te il başkanlığına getirilmiştir.

Mehmet Atmaca 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, Saadet Partisi’nden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yapmıştır.

Evli ve dört çocuk babasıdır.BURSA 1. BÖLGE 4. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
İSMET KARACA

Antalya’da doğumludur. Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi ve yöneticisidir.

Öğrencilik yıllarında sol siyasal hareketler ve demokratik hak arayışı eylemlerinde sürekli yer aldı. 1989’da SHP gençlik kollarına girdi.

1991 genel seçimlerinde SHP gençlik kollarında aktif olarak çalıştı,

1992’de yeniden açılan CHP’ye üye olarak siyasete devam etti. Osmangazi Gençlik Kolları yönetiminde görev aldı.

1994 yerel seçimlerinde okul sorumlusu, 1995 genel seçimlerinde Altıparmak Fethi Açançiçek okul sorumlusu olarak görev yaptı. Aynı yıl Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı oldu.

1996 yılında CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

1999 seçimlerinde sandık sorumlusu olarak görev yaptı.

1999’da Yılmaz Akkılıç başkanlığındaki İl Yönetim Kurulu’nda Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

2007 genel ve 2008 yerel seçimlerinde aktif çalıştı..

2010 referandumu ve 2011 genel seçimlerinde il seçim komisyonunda görev yaptı.

2012’de CHP Osmangazi İlçe Başkanı ve kurultay delegesi seçildi.

2014 yerel seçimi ve aynı yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini Osmangazi İlçe Başkanı olarak yönetti.

2015 haziran ve kasım genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu.

2016 Osmangazi ilçe başkanlığına ikinci kez seçildi.

2017 refarandum kampanyasını osmangazi ilçe başkanı olarak yönetti.

2018 yılında 3. kez osmangazi ilçe başkanı seçildi

2020’de seçildiği Bursa İl Başkanlığı görevini 2022 yılı sonuna dek sürdürdü ve 28. Dönem için milletvekili aday adayı oldu.

Dr. Ümran Karaca ile evli. 2 kız çocuk babası.BURSA 1.BÖLGE 5. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
JÜLİDE AKKÖPRÜ

1976 yılında öğretmen anne ve makine ressamı babanın kızı olarak İnegöl’ de doğdu.

1997 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Ana Bilim Dalından mezun oldu.

Meslek hayatına da aynı yılda başladı ve sırasıyla İnegöl, Bozüyük, Bursa, Çanakkale ve tekrar Bursa’da öğretmenlik yaptı.

Meslek hayatı boyunca sürekli sendikal örgütlenmenin içerisinde oldu.

Atatürkçü Düşünce Derneğinde çeşitli kademelerde görev aldı.

2016 yılından bu yana Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şube Başkanlığını üstleniyor.BURSA 1. BÖLGE 6. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
ALPASLAN YILDIZ

1967 Ardahan doğumludur. 25 yıl Osmangazi’de, 23 yıl Nilüfer’de olmak üzere ailesiyle birlikte 48 yıldır Bursa’da yaşamaktadır.

İlkokulu Küçükbalıklı İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladı.

Uludağ Üniversitesi Balıkesir Mühendislik Fakültesi MYO İnşaat bölümü 1987 önlisans, Anadolu  Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası ilişkiler bölümü’nden 2019 lisans mezunudur.BURSA 1.BÖLGE 7. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
ENGİN TAMER  DEDE

Aslen Artvin Ardanuçlu olup 1965 Ordu/Kumru doğumludur. İlkokul öğretmeni baba ve ev hanımı annenin oğlu olarak çocukluğu ve gençliği farklı illerde geçti. Sakarya’da ilk-orta öğrenimini tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Bolu Eğitim Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 2010’da Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

1985’ten itibaren 37 yıl boyunca  Hakkari/Yüksekova, Bitlis ve Bursa’daki çeşitli ilköğretim okullarında, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı yeni nesiller yetiştirmiştir.

15 yıldır İlk-San (İlkokul Öğretmeleri Yardımlaşma Sandığı) Bursa delegesidir.

Eğitim-Sen’in kuruluşundan itibaren aktif olarak görev ve sorumluluk almıştır.

Artvin Sanat Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği AS-DER’in kuruluşundan itibaren aktif olarak görev ve sorumluluk almıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.BURSA 1. BÖLGE 8. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
SERKAN ÖZTÜRK

1976 yılında Bursa’da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi İktisat bölümü mezunudur. Halen Nişantaşı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir.

Açık hava reklamcılığı konusunda Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde  faaliyet gösteren şirketin yönetim kurulu başkanıdır.

Uluslararası birçok markanın Türkiye genelinde açık hava reklam kampanyalarını yönetmektedir.

Bursaspor kongre üyesi Serkan Öztürk, ayrıca Unicef, Lösev, Çydd, Tema, Türkiye Eğitim Gönüllüleri, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği üyesidir.

Sivil toplum kuruluşlarına düzenli olarak katkı vermekte, özellikle kız çocuklarının okuması için  her ay eğitim desteğinde bulunarak, bu yöndeBURSA 1. BÖLGE 9. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
ÖZGÜR YILDIZ

1976 Bursa doğumludur.

İlk, orta ve lise öğrenimimi Bursa da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Adalet Yüksekokulu’nu 1997’de okul ikincisi olarak bitirdi. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi.

Mezuniyetinin ardından, öğrenci iken başladığı memuriyetten istifa ederek serbest avukatlığa başladı. Arabuluculuk ve Konkordato Komiserliği eğitimleri almış olup 18 yılllık serbest avukattır.

Duygu Asena’nın “Kadının Adı Yok” kitabını okuduğu 16 yaşından buyana Kadına Şiddet ve Kadın Hakları konusunda çalıştı. Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı tarafından 2019’da düzenlenen “Kadına Yönelik Ayrımcılık ve Şiddetle Mücadelede Hukuk” eğitimi tamamladı. Aynı zamanda Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Tema Vakfı gönüllüsüdür.

Bursa Barosu Kadın Hakları, Hayvan Hakları Komisyonu ve Edebiyat Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.

2010 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve İlçe delegesidir.
2020 yılı başından itibaren 2.5 yıl süreyle CHP Nilüfer İlçesi Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

İngilizce ve Fransızca bilmektedir.BURSA 1. BÖLGE 10. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
CANAN AKIN ERDEM

1973 Artvin doğumludur.

Cansel ve Arzuhan adlarında iki çocuk annesidir.

1996’ya kadar Artvin’de ikamet etti. 1990-1996 yıllarında CHP üyesi olarak aktif görevler aldı. 1996 yılında evlendi ve eşinin emniyet mensubu olması nedeniyle parti üyeliğinden ayrıldı. Gittiği her yerde gönüllü olarak tüm parti çalışmalarına katıldı.

2003’te tayin sebebiyle ailesiyle taşındığı Bursa’da ikamet  etmektedir.

2003-2017 yıllarında CHP Bursa İl Başkanlığı, Osmangazi İlçe Başkanlığı ve Yıldırım İlçe Başkanlığı’nda aktif görevler aldı.

2017 yılında eşinin emekli olmasıyla birlikte yeniden CHP’ye üye oldu.

2019 yerel seçimlerinde Bursa Osmangazi İlçesi Kükürtlü Mahallesi Muhtarı seçildi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve Marmara Muhtarlar Federasyonu ve Bursa Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi; Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısıdır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerde görev almaya devam etmektedir.BURSA 2. BÖLGE 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
HASAN ÖZTÜRK

1972 yılında Bulgaristan sınırları içinde bulunan Kırcaali’de dünyaya gelen Hasan Öztürk, 1973 yılında Bursa’ya yerleşti. İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Öztürk, İstanbul da üç yıllık iş deneyiminden sonra, Bursa’ya dönüp yazılım ve teknoloji şirketi kurdu.

Yazılım, özel eğitim ve inşaat alanlarında faaliyetleri devam etmekte. Evli ve iki çocuk babası. İş hayatı boyunca BİSİAD a ve BTSO Bilişim Komitesinde aktif görev aldı. Mestanlı ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği ile birçok önemli çalışmaya imza atan Hasan Öztürk, Mestanlı Belediyesi’nin Bursa Büyükşehir, İzmir Bornova ve Menderes Belediyesi ile kardeş belediye olmasında etkili bir rol üstlendi.

Bursa ve Balkan göçmenlerinin milletvekili olmak için yola çıkan Hasan Öztürk, 2014’ten bu yana Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir.

Öztürk, CHP Balkan Masası’nın kurulmasında da aktif görev aldı.

MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZ HASAN ÖZTÜRK  BUGÜN BULGARİSTAN’DAKİ BABA OCAĞI KIRCAALİ’DE ,
GENEL BAŞKANIMIZ VE 13. CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN PROGRAMINA EŞLİK ETMEKTE OLDUĞUNDAN ARAMIZDA BULUNAMADI.

ORADAN, SAYIN GELEN BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMLARINI İLETTİ.

BİZ DE KIRCAALİ’YE SELAMLARIMIZI GÖNDERİYORUZ.BURSA 2. BÖLGE 2. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
CEMALETTİN KANİ TORUN

1959  Artvin doğumludur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Türkiye’nin değişik bölgelerinde doktor olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi’nde doktora yaptı. Marmara Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalıştı.

1996 yılında İngiltere’ye gitti. Doctors Worldwide (Yeryüzü Doktorları) isimli gönüllü yardım kuruluşunun kurucuları arasında yer aldı. 2001 – 2011 yılları arasında Ingiltere’de bu kurumun CEO’luğunu yürüttü.  Bu dönemde ağırlıklı  Afrika kıtasında olmak üzere birçok yardım ve kalkınma projesini yönetti.

2011-2014 yılları arasında Somali’de Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak yaptı.

7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde Bursa’dan milletvekili seçildi.

12 Aralık 2019’da kurulan Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer almıştır.

1 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen Büyük Kongre’den itibaren Genel Sekreterlik görevini yürütmektedir.2. BÖLGE 3. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI

  1. ORHAN SARIBAL

1966’da Erzincan Refahiye doğumludur.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi bitirdi.

Gürsu’da SHP ve CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. CHP Bursa İl Delegesi oldu. CHP’den Gürsu Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttü.

25, 26. ve 27. Dönem CHP Bursa Milletvekilidir.

  1. ve 26. Dönem üyesi olduğu Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndaki çalışmalarını 27. Dönemde de sürdürüyor.

35, 36 ve 37’nci CHP Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi seçildi.

CHP Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

CHP Genel Başkan Tarım Politikaları Başdanışmanıdır.

Orta düzeyde İngilizce bilen Sarıbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.BURSA 2. BÖLGE 4. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
ERKAN DÖNMEZ

1978 Almanya doğumludur,.

Bursa-İnegöl nüfusuna kayıtlı olan Erkan Dönmez, İnegöl Sağlık Meslek Lisesi’nden sağlık memuru olarak mezun olmasının ardından lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

Turizm işletmeciliği ve çeşitli ticari girişimlerinin yanı sıra İnegöl Kurşunlu Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurucu başkanlığı da yaptı.

2004-2014 yılları arasında, Türkiye’nin en genç belediye başkanı unvanını alarak Cumhuriyet Halk Partisinden seçildiği İnegöl Kurşunlu Beldesi belediye başkanlığı görevini yürüttü.

2014-2017 yıllan arasında Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl ilçe örgütünde yöneticilik yapan Dönmez, 2015 yılında 25. dönem genel seçiminde ön seçimle Cumhuriyet Halk Partisi 15. sıra milletvekili adayı oldu. 2018 yılında 27. Dönem milletvekili seçiminde CHP Bursa 2. Bölge 4. sıra milletvekili adayı olan Erkan Dönmez, 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakından İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi.

Taekwondo bölge hakemliği, İnegöl Kurşunlu Beldesi spor kulübü başkanlığı ve İnegöl Osmaniye Spor Kulübü danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Halen Manav Yörük Muhacir ve Türkmen Boyları Dernekleri kurucu üyeliği ve federasyon delegeliği ile Abhaz Kültür Yaşatma Derneği üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Erkan DÖNMEZ, orta derecede İngilizce bilmektedir.BURSA 2. BÖLGE 5. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
ŞAHİN SEVİNÇ

1978’de Muş’ta doğdu.

Orta ve lise eğitimini Muş’ta tamamlayan Şahin Sevinç, 1989 yılında Bursa’ya geldi.

2019 yerel seçiminde CHP’den Yıldırım Belediye Meclisi üyeliğine seçilmiş, aynı dönemde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği görevini de sürdürmüştür.

Bursa’da turistik tesis işletmeciliği yapan Sevinç, evli ve 3 çocuk babasıdır.BURSA 2. BÖLGE 6. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
ECZACI FUNDA TÜRKCOŞ PEKİNER

1968 yılında Istanbul doğumludur.

Ortaöğrenimimi Orhangazi’de tamamladı. Yatılı okuyarak 1985 yılında Bursa Kız Lisesi’ni bitirdi. 1990 yılında Istanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu.

1990-92 yılları arasında Alman Kültür Enstitüsüne devam etti.

2019 yılında Anadolu Üniversitesi, Adalet Yüksek Okulu’nu bitirdi.

Son 23 yılı Gürsu’da olmak üzere Bursa’da 30 yıldır serbest eczacı olarak görev yapmaktadır.

1998-2008 yılları arasında Bursa Eczacılar Kooperatifi’nde yetkili kurul üyeliği ve tüm eczacılar kooperatifi birliğinde delegelik görevlerinde bulundu.

2006-2007 yıllarında Gürsu Spor yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

2016-2019 yıllarında CHP Gürsu Ilçe Sekreteri olarak görev yaptı.

2019 yılında yerel seçimlerde Gürsu belediye başkan adayı oldu.
Seçimler sonucunda bir önceki seçimde %14 olan oy oranı %32,5′ e yükseldi ve belediye meclisinde CHP 6 üye ile grup kurdu.

2016 yılından bu yana CHP parti okulunda aktif olarak eğitmenlik yapmaktadır.

2 kız çocuk annesi olup Prof. Dr. Can Pekiner ile evlidir.BURSA 2. BÖLGE 6. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
ECZACI FUNDA TÜRKCOŞ PEKİNER

1968 yılında Istanbul doğumludur.

Ortaöğrenimimi Orhangazi’de tamamladı. Yatılı okuyarak 1985 yılında Bursa Kız Lisesi’ni bitirdi. 1990 yılında Istanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu.

1990-92 yılları arasında Alman Kültür Enstitüsüne devam etti.

2019 yılında Anadolu Üniversitesi, Adalet Yüksek Okulu’nu bitirdi.

Son 23 yılı Gürsu’da olmak üzere Bursa’da 30 yıldır serbest eczacı olarak görev yapmaktadır.

1998-2008 yılları arasında Bursa Eczacılar Kooperatifi’nde yetkili kurul üyeliği ve tüm eczacılar kooperatifi birliğinde delegelik görevlerinde bulundu.

2006-2007 yıllarında Gürsu Spor yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

2016-2019 yıllarında CHP Gürsu Ilçe Sekreteri olarak görev yaptı.

2019 yılında yerel seçimlerde Gürsu belediye başkan adayı oldu.
Seçimler sonucunda bir önceki seçimde %14 olan oy oranı %32,5′ e yükseldi ve belediye meclisinde CHP 6 üye ile grup kurdu.

2016 yılından bu yana CHP parti okulunda aktif olarak eğitmenlik yapmaktadır.

2 kız çocuk annesi olup Prof. Dr. Can Pekiner ile evlidir.BURSA 2. BÖLGE 7. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
ENDER TEKE

1985, Bursa-Orhangazi/Çakırlı doğumludur.

Çakırlı Köyü’nde atadan kalma topraklarda zeytin yetiştiriciliğini devam ettirmekte olup ayrıca zeytin ticaretiyle de uğraşmaktadır.

2018-2022 yıllarında Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Üyeliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Gıda Konseyi üyeliği görevinde bulunan Ender Teke 3. Lig’de mücadele eden Orhangazi Spor Kulübü’nde yöneticilik de yaptı. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Gemlik Ticaret Borsası, Bursa Ticaret Borsası, Orhangazi Ziraat Odası gibi kuruluşlarda üyeliği halen devam etmektedir.

2014 -2016 yıllarında CHP Orhangazi ilçe yönetiminde görev alan ve bu süre zarfında Referandum, Önseçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve iki ayrı Milletvekilliği genel seçimlerinde aktif yöneticilik görevinde bulunan Ender Teke, Şubat 2019 tarihinde  CHP Orhangazi İlçe Başkanlığına atandı. Yerel seçimin ardından bu kez kongrede aynı göreve seçildi.

2017 ve 2020 de Bursa İl kongre delegeliği, Olağan kurultay delegeliği ve 37. Olağan kurultay da Bursa’yı temsilen sonuç bildirim komisyon üyeliği görevinde bulunan Ender Teke, evli ve iki çocuk babasıdır.BURSA 2. BÖLGE 8. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI
HURİYE CANAN ÇELİK TUNAR

1964 Artvin-Ardanuç  doğumludur.

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. 1992 yılından itibaren  serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak görev yapmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım ilçeden il ve ilçe delegeliği görevinde bulunmuştur.

2014-2019 yılları arasında Yıldırım Belediye Meclisi üyeliği ve grup sözcülüğü görevini yürütmüştür.

CHP içerisinde aktif görevler alan 2 çocuk annesi Huriye Canan Çelik Tunar, CHP Kadın Kolları Kurultay delegeliği ile Büyük kurultay delegeliği de yapmıştır.

2 çocuk annesidir.BURSA 2. BÖLGE 9. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI

AVUKAT MEHMET ÖNDER MUTLU

1985 Muş/Korkut-Konakdüzü Köyü doğumludur. 3 kız, 7 erkek olmak üzere 10 kardeştir. Kalabalık aile bağları çerçevesinde, Muş ve Bitlis ile yoğun ilişkileri devam etmektedir.

Ailenin ağırlıklı bölümü Bursa il merkezi ve İnegöl ilçesinde yaşamakta, yaklaşık 35 bin dolayında nüfus tahmin edilmektedir.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültelerinde lisans eğitimi almıştır.

Halen 4 avukat ve 4 personelden oluşan 8 kişilik hukuk bürosunda serbest avukatlık yapmaktadır.

2011-2019 yılları arasında Bursa Muş İl Derneğinde genel sekreterlik ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2020- 2021 yılları arasında da Bursa Muş İl Derneği başkanlığını yürüttüm.

2018 yılında Muş Dernekleri Federasyonu tüzüğünü hazırlayarak federasyonun kuruluşunda görev aldı.

Halen Bursa Muş Dernekleri Federasyonu başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.

2022 yılında kuruluşunda da aktif görev aldığı Muşlu Sanayici İş Adamları Derneği MUŞSİAD üyesidir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.