Dolar 32,1943
Euro 35,0919
Altın 2.461,77
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ, DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,  DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI
3 Ağustos 2023 16:57
111

HABERMAX.6 Şubat günü 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesindeki kişilere destek sağlamak amacıyla kurulan Biriz Dayanışma Derneği, depremzedelerin zihinsel ve ruhsal ihtiyaçlarında da yanlarında olmak için alanında uzman eğitmenlerle, yaz okulları ve atölye etkinlikleri düzenliyor.

Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremlerinin başında gelen 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak ve depremden etkilenen vatandaşlara destek sağlamak için kurulan Biriz Dayanışma Derneği, yaşanan zorlu günlerin üstesinde birlikte gelmek hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Dernek, Bor Holding bünyesinde yer alan BorSanat desteğiyle depremden etkilenen çocuklar, gençler ve yetişkinler için yaz okulları ve atölye etkinliklerini hayata geçirdi. Yaşanan yıkımın izlerini hafifleterek daha iyi bir ruh haline zemin oluşturmak ve depremzedelerin psikolojik olarak daha mutlu bir süreç geçirmelerini desteklemek amacıyla, gönüllü öğretmenlerle eğitime devam eden Hatay Samandağ Ekin Koleji’nde Temmuz’da başlayıp, sonbahara kadar devam edecek bir etkinlik takvimi planladı.

Biriz Dayanışma Derneği çalışmalarına, Hatay Samandağ Ekin Koleji’nde yetişkinler için Hareket ve Beden Farkındalığı Atölyesi, sonrasında ise öğrenciler için Hareket ve Beden Farkındalığı Atölyesi gerçekleştirilerek başladı. Uzman öğretmenler, psikologlar, fizyoterapistler ve hemşireler gibi gönüllülerle heykel, dans, oyunculuk, koçluk gibi alanlarda faaliyet gösteren eğitmenlerin katılımıyla, Hareket ve Beden Farkındalığı Atölyesi’nden Yaratıcı Drama ve Oyunculuk Atölyesi’ne, Çamurun Büyüsü Atölyesi’nden Sanal Gerçeklik Atölyelerine, Teleskopla Ay-Güneş Gözlemi Atölyesi’nden Maket Yapımı Atölyesi’ne, öğrenciler ile öğretmenler için meslek seçiminden motivasyon etkinliklerine birçok faydalı eğitime imza atıyor. Eğitimlerle çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin deprem sonrasında oluşan psikolojik etkilerin yol açtığı problemler karşısında birlik olmak ve sürdürülebilir projeler yardımıyla kendilerini ifade etme, odaklanma ve problem çözme becerilerinin gelişmesi amaçlanıyor. Hareket metotları ve kinestetik oyunlar beden, zihin ve enerji uyumlanmasına destek olurken, yaratıcılıklarını ortaya çıkarıyor ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı oluyor.

Hatay Samandağ Ekin Koleji’nde Gerçekleşecek Yaz Okulları ve Atölye Etkinlikleri Takvimi

13 Eylül’e kadar Çevrim içi Sanat Tarihi (Online)

31 Ağustos’a kadar TÜRSAK ile Yaratıcı Drama ve Oyunculuk Atölyesi

26-30 Ağustos Nurdan Uzel ile Çamurun Büyüsü Atölyesi

4 Ağustos Ayça Aytaç ile Belirsizlik Süreci Yönetimi ve Değişime Adaptasyon

Meslek Seçimi Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişisel Farkındalık Çalışması

Odaklanma ve Motivasyon Atölyesi

14-19 Ağustos Atlas Space ile Sanal Gerçeklik Atölyesi

Biriz Dayanışma Derneği Hakkında;

Biriz Dayanışma Derneği Ayça Aytaç, Bedriye Işın Yıldırım, Dilşat Arpacıoğlu, Ebru Demirhan, Ebru Dildar Edin, İpek S. Yönder ve Rabia Bakıcı Güreli tarafından 6 Şubat günü yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında bölge halkına destek olmak amacıyla Mart 2023’te kurulmuştur. Dernek öksüz çocukları yanlarına alan aileler, dul kalmış kadınlar, engelliler, kronik hastalığı olanlar, yaşlı bakımı veren aileler ve kayıpları olan aileler için ihtiyaçları doğrultusunda projeler geliştirmektedir. İhtiyaç sahiplerine manevi, ayni ya da nakdi olmak üzere destekte bulunmanın yanında, toplumsal farkındalık yaratmak ve diğer sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve kişilerle iş birlikleri geliştirmek de derneğin misyonları arasında yer almaktadır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.