Dolar 32,4970
Euro 34,8852
Altın 2.437,13
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C

Bin 250 Ton Sertifikalı Buğday Törenle Çiftçilere Dağıtıldı

Bin 250 Ton Sertifikalı Buğday Törenle Çiftçilere Dağıtıldı
12 Ekim 2020 22:11
979

AHA.Vali Dr. Ozan Balcı, “Tahıl Üretimi ve Kalitesinin Yükseltilmesi Projesi kapsamında  Zile ilçesinde düzenlenen sertifikalı buğday dağıtımı törenine katıldı.

Sertifikalı Buğday Dağıtım Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Tarım İl Müdürü Orhan Şahin ve Tokat Milletvekili Mustafa Arslan konuşmaları gerçekleştirdi.

Törende yaptığı konuşmada Vali Dr. Ozan Balcı, “Bugün burada İl Özel İdare kaynakları ile 1278 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıyoruz. Dağıtmış olduğumuz tohumlar çiftçilerimize hayırlı bereketli olsun inşallah. Bizler toprağa, tarıma, üreticiye ve çiftçiye her zaman dostuz. Tokatı’mız da tarım memleketi. İl Özel İdaresi’nden 600 ton buğday desteği veriyoruz ama bu defa bir kat daha artırıp 1278 ton dağıtım yapmaya karar verdik. Şimdi 50 bin dönüm alan sertifikalı buğdayla buluşmuş olacak inşallah. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Zile’nin Çalışkan Çiftçileriyle Gurur Duyuyoruz

Tokat tarım ve hayvancılık memleketi. Toprağa, çiftçiye, üreticiye dost bir vali olarak söylüyorum; Zile’deki zenginlik 5-10 yıl sonra 2 katına çıkacak inşallah. Zaten Reşadiye ve Maşat ovasının ve diğer alanların sulanmasıyla 300 bin dönüm daha sulanmış olacak. Bu da verimin ve tarımsal hasılanın artması demek. Dolayısıyla Zile’nin önü açık. Zile İlçemizin bir de mermer zenginliği var. Dünya mermer rezervlerinin yüzde 40’ı Türkiye’de bunun da yüzde 20’si Zile’de. Yani ilerde mermer anlamında da Zile Türkiye’nin başkenti olacak. İnşallah barajlar, göletler ve yollar bittiği zaman, mermer ekonomiye tam anlamıyla kazandırıldığı zaman Zile’nin ufku açık. Zile’nin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Zile’nin çalışkan çiftçileriyle gurur duyuyoruz. Bu tohumların üretilmesinden, alınmasından ve buraya getirilmesine kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Dağıtmış olduğumuz sertifikalı buğday memleketimize, milletimize, insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bol ve bereketli olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

Program Vali Dr. Ozan Balcı ve protokol üyeleri tarafından, üretici çiftçilere sertifikalı buğday dağıtımının ardından sona erdi.

Haber Bülent KAYNAR-Foto M. Sefa ŞEKER

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.