Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Baylan, İkinci Kez Kup Griye Günü’nü Kutluyor

Baylan, İkinci Kez Kup Griye Günü’nü Kutluyor
31 Mayıs 2023 16:28
279

HABERMAX. yıl Cumhuriyet ile birlikte 100’üncü yaşını kutlayan, İstanbul’un en eski pastanesi Baylan, mucidi olduğu ve yarım asırdan fazladır tarifi değişmeyen Kup Griye’yi özel bir günle taçlandırdı ve Haziran ayının ilk cuma gününü Kup Griye Günü ilan etti. Bu yıl ikincisi 2 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek kutlamada Baylan Kadıköy, Bebek ve Galataport şubelerini ziyaret edenlere Kup Griye ikramı edilecek.

Cumhuriyetle yaşıt olan ve ilk yeni yıl vitrini, ilk yeni yıl hediye kutusu, ilk espresso, ilk Sevgililer Günü kutlaması gibi daha nice ilkleri Türk toplumuyla tanıştıran İstanbul’un yaşayan en eski pastanesi Baylan, bu yıl Kup Griye Günü’nün ikincisini “Kup Griye’yi bilmeyen, tatmayan ve yaşamayan kalmasın’ sloganıyla kutluyor. 2 Haziran Cuma günü saat 13.00-18.00 saatleri arasında Kadıköy, Bebek ve Galataport şubelerini ziyaret edenlere Kup Griye ikram edilecek. Baylan müdavimlerine yenilerinin eklendiği bu özel gün, lezzet ve eğlenceyi buluşturuyor.

Baylan’ın kurucusu Harry Lenas’ın bardağını ayaklı bir kupaya benzettiği ve içerisindeki bal bademin ismi griye olduğu için ismini Kup Griye’nin geçmişi 1954 yılına dayanıyor. Baylan’ın icadı olan ve bazı Avrupa pastanelerinde bugün “Coupe Baylan” olarak satılan Kup Griye, tamamen el yapımı olarak bal badem, karamel sos, krem şanti, vanilyalı ve karamelli dondurmayla hazırlanarak, boz Antep fıstıkları ve kedi dili ile servis ediliyor. Kup Griye, yarım asırdır tarifi hiç değiştirilmeden ve mutlaka taze hazırlanarak Baylan misafirlerine sunuluyor.

Baylan Hakkında

İstanbul’un yaşayan en eski pastanesi unvanıyla kent tarihinde “ilkleri hayata geçiren mekân” olan Baylan’ın hikâyesi, 1923 yılında başladı. İlk şubesini Beyoğlu’nda açan Baylan, 1925 yılında Karaköy’de, 1961’de Kadıköy’de İstanbullularla buluştu. 2010 yılında da Bebek Baylan ilk kez kapılarını açtı.

Cumhuriyetle yaşıt olan Baylan, bugün Kadıköy, Bebek, Galataport Karaköy ve Bebek’te hizmet veriyor. Kurulduğu günden beri aynı yerde ve aynı geleneksel lezzetleri sunmaya devam Kadıköy Baylan, deniz kıyısında konumlanan ve geleneksel Baylan lezzetlerinin yanı sıra zengin yemek ve içecek menüsüyle de misafirlerine boğaza nazır keyifli anlar yaşatan Bebek Baylan, kalitesinden ödün vermeden İstanbulluları konuk etmeye devam ediyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.