Dolar 32,4967
Euro 34,5866
Altın 2.497,31
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

BAŞKENT’TE SOKAK HAYVANLARI ARTIK ZARAR GÖRMEYECEK

BAŞKENT’TE SOKAK HAYVANLARI ARTIK ZARAR GÖRMEYECEK
20 Aralık 2019 13:02
480

AHA.ANKARA’DA JİLETLER ARTIK ÇÖPE GİTMİYOR ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ANKARA BERBERLER ESNAF VE SANATKARLAR ODASI İŞ BİRLİĞİYLE BAŞKENTLİ BERBERLERE GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN JİLET KUTUSU DAĞITIMINA BAŞLANDI KAĞIT TOPLAYICILARININ VE SOKAK HAYVANLARININ ZARAR GÖRMEMESİ KADAR GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN DE BAŞLATILAN KAMPANYADA GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI BAŞKAN YAVAŞ’IN TALİMATIYLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın iş birliğiyle “Atık Jiletler Toplama Kampanyası” başlatıldı.

Kullanılmış jiletlerin geri dönüşüme kazandırılması başta olmak üzere sokak hayvanlarına ve kağıt toplayıcılarına zarar vermemesi amacıyla başlatılan proje kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla geri dönüşüm kutuları hazırlatıldı.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na verilen geri dönüşümlü kutular, Başkent’teki yaklaşık 3 bin berbere dağıtılacak.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN KAMPANYAYA DESTEK

Projenin beş ay önce başlatıldığını ancak geri dönüşüm kutularının hazırlanması için ilçe belediyelerden destek alamadıklarını belirten Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, desteğin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geldiğini söyledi.

Atık Jiletler Toplama Kampanyası’nı hayata geçirmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştüklerini ifade eden Kara, toplumsal farkındalık oluşturarak, kampanyanın yayılmasını istediklerini şu sözlerle anlattı:

“Çöplerde yiyecek arayan hayvanlar jiletler yüzünden ciddi şekilde yaralanıyorlar. Bunun dışında özellikle çöplerden kağıt toplayan vatandaşların elleri kesiliyor. Proje sayesinde Ankara’daki bütün berber esnafımız atık jilet kutuları ile jiletlerini biriktirerek hem çevre hem de insan sağlığını koruyacak. Belediyemiz berberlerimizden bu kutuları toplayacak ve geri dönüşümle elde edilecek gelir bir hayır kurumuna verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın desteği için teşekkür ediyorum.”

SOKAK HAYVANLARI ARTIK ZARAR GÖRMEYECEK

Başkentli berberler, toplumsal farkındalığı artıracak kampanya ile Ankara genelinde yaygınlaştırılacak projeye ilk günden itibaren destek vermeye başladı.

Ankara’da 30 yıldır berberlik yapan Servet Özekli, atık jilet projesini memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayarak, “Bu proje sayesinde çöplere atılan jiletlerden dolayı kağıt toplayıcıları ve sokak hayvanları artık zarar görmeyecek. Geri dönüşümle çevremiz kirlenmeyecek. Büyükşehir Belediyesi ve Esnaf Odamıza teşekkür ederim” dedi

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.