Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Başkan Zeydan Karalar, “Gerekirse Sihirli Değnek Bulup Halka Hizmet Edeceğiz”

Başkan Zeydan Karalar, “Gerekirse Sihirli Değnek Bulup Halka Hizmet Edeceğiz”
31 Aralık 2019 18:17
453

AHA.Başkan Zeydan Karalar, “Gerekirse sihirli değnek bulup halka hizmet edeceğiz ”Kozan’a Şehit Asteğmen Kubilay’ın büstü dikilecek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Kozan, Çukurova ve Ceyhan ilçe kongrelerine katıldı. Zor koşullarda verilen hizmetlere değinen Başkan Zeydan Karalar, ağır borca ve aylık açığa rağmen, sorunları bir bir aşarak, halka hizmet için yoğun şekilde çalıştıklarını anlattı. Başkan Zeydan Karalar, Kozanlı Şehit Asteğmen Kubilay’ın büstünün, yapılacak yeni meydan-parka dikileceğini açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Kozan Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı.

Kozanlıların yeni yılını da kutlayan Başkan Zeydan Karalar, 4 buçuk milyar lira borç ve ayda 60 milyon açıkla teslim aldıkları belediyeyi, aradan geçen kısa süreye rağmen, söz verdikleri gibi açık vermeyen ve taşeron işçilerin maaşlarını ödeyebilen bir hale getirdiklerini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, yılbaşı öncesinde taşeron işçilerin maaş alacağının kalmadığını kaydetti. Su ve doğalgaz maliyetlerinin olağanüstü artmasına karşın, suya indirim yaptıklarını da açıklayan Başkan Zeydan Karalar, her türlü zorluğa ve geçmişten kalan ağır yüke rağmen, sorunları aşarak Adana’ya çağ atlatacaklarını belirtti.

KOZAN’A YOĞUN HİZMET

Kozan’a yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili de bilgi aktaran Başkan Zeydan Karalar, uzun yıllardır yapımı beklenen ve Kozan’ı 20 köye bağlayan Sırkıntı Yolu’nu bitirdiklerini kaydetti. Yaptıkları yolun kazılmaması durumunda 10-15 yıl dayanacak sağlamlıkta olduğunu açıklayan Başkan Zeydan Karalar, yapılan yamanın bile, eski yollardan daha sağlam olduğunu bildirdi.

HALKIN PARASINI HARCARKEN HİZMETİN KALİTESİNİ KONTROL ETMEK ZORUNDAYIM

Başkan Zeydan Karalar, “Ben sizin paranızı harcıyorum. Kozan için yaptığımız hizmetlerin sağlam olup olmadığını kontrol etmek, denetlemek zorundayım. Kozan’da mezarlığı yapıyoruz. 60 km yolu sıfırdan yaptık. 544 büz (Suyu kanalize eden beton boru) döşedik. 60 km yeni yol yapacağız, bunun 20 km’sini bitirdik. Stabilizesini yapıyoruz, havalar düzelince asfaltını dökeceğiz. 161 km yol onarımı yaptık. Sanayinin daha iyi üretim yapabilmesi için su isale hattı çekiliyor ve yol yapılıyor. Kozan’da bir kreş hazırlığımız var. Merkezdeki semt pazarımızın yetkisi bana verilirse, olağanüstü güzel bir kapalı semt pazarı yapmak istiyorum. Hastaneler Kavşağını da biz yaptık. 10 bin metrekare yerimizde peyzaj çalışması yapıyoruz. Meydan-Park çalışması yapacağız ve ortasına Menemen’de şehit edilen Asteğmen Kubilay’ın büstünü dikeceğiz. Asteğmen Kubilay Kozanlı’dır. Kubilay’ı Kozan’da anacağız” diye konuştu.

SİHİRLİ DEĞNEK GEREKİYORSA BULUP BAŞARILI OLACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Kozan’ın merkezinde, köylerinde sağlıklı su yok. Yedigöze su Projesi; Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık ve Ceyhan’ın merkeziyle, 164 köye su götürme projesidir. Eski proje uygulansaydı 1 milyar 600 milyon liraya mal edilecek projeyi, 285 milyon liraya yapıyoruz., Kozan ve Horzum’un arıtmasını yapacağız. Kozan’da 1 metre asbestli boru bırakmayacağız.  Bizim işimiz mevcut şartları en iyi şekilde kullanmak ve halka hizmet etmektir.  ‘Belediyelerin başarılı olması için sihirli değnek gerekiyor’ demişti bir vekilimiz. Belediyelerimizin başarılı olması sadece şehirlerimiz için değil, ülkemiz için hayati önem taşıyor. O sihirli değneği bulacağız ve başarılı olacağız.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.