Dolar 32,5236
Euro 34,9082
Altın 2.422,62
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BAŞKAN YAZICI, SU ALTINDA MÜSİLAJ TOPLAMA PROJESİ GELİŞTİREN GENÇLERİ TEKMER’E DAVET ETTİ

BAŞKAN YAZICI, SU ALTINDA MÜSİLAJ TOPLAMA PROJESİ GELİŞTİREN GENÇLERİ TEKMER’E DAVET ETTİ
28 Nisan 2023 23:17 | Son Güncellenme: 28 Nisan 2023 23:19
184

HABERMAX.Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Atatürk Havalimanı’nda kapılarını ziyaretçilerine dün açtı. Tuzla Belediye Başkan Dr. Şadi Yazıcı da TEKNOFEST’i ziyaret etti. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi standındayken yanına gelen, TEKNOFEST’in düzenlediği yarışmalara katılan ve inansız su altı sistemleri ile müsilajı toplayıp çeşitli biyoteknolojik yöntemlerle ayrıştırıp gübreye dönüştürmesi projesini geliştirerek finale kalan Akriha Ekibi’nin öğrencileri ile sohbet etti. Gençlerin projesini dinleyen Başkan Yazıcı, gençleri Yerel Yönetimler ve KOSGEB iş birliğinde açılan ilk TEKMER olan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne davet etti.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Atatürk Havalimanı’nda kapılarını ziyaretçilerine dün açtı. Yoğun yağış altında geçen ilk günde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da TEKNOFEST’i ziyaret etti. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi standındayken yanına gelen, TEKNOFEST’in düzenlediği yarışmalara katılan ve inansız su altı sistemleri ile müsilajı toplayıp çeşitli biyoteknolojik yöntemlerle ayrıştırıp gübreye dönüştürmesi projesini geliştirerek finale kalan Akriha Ekibi’nin öğrencileri ile sohbet etti. Gençlerin projesini dinleyen Başkan Yazıcı, gençleri Yerel Yönetimler ve KOSGEB iş birliğinde açılan ilk TEKMER olan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne davet etti.

“TEKMER’E KATILMAK İSTERSENİZ SİZLERİ BEKLERİZ”

Başkan Yazıcı gençlerle yaptığı sohbet sırasında,” Biz bu tür projeleri her zaman bekleriz. Bu tür projelere destek veriyoruz. Farklı üniversiteden gençlerimiz geliyorlar. Bizim KOSGEB iş birliğinde Teknoloji Geliştirme Merkezimizi açtık. Orada çok start-up var. Katılmak isterseniz sizleri bekleriz. TEKMER içerisinde ciddi bir ekosistem var. Her konuda çalışanlar olduğu için, yapay zekâ, yazılım, biyoteknoloji konusunda bizim laboratuvarlarımız var. Dolayısıyla TEKMER’de çalışan her firma birbiriyle etkileşim içerisinde oluyor belki de birbirlerine çözüm ortağı olabiliyorlar” dedi.

“ÜLKEMİZE BU PROJEYİ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Akriha Ekibi kaptanı Nesibe Nur Şahintürk,” Ülkemizin katma değerini artıracak ürünler üretiyoruz. Sürdürebilirlik ilkelerine riayet ederek projemizi geliştiriyoruz. Her alanda Kızılelma vizyonu ile insansız otonom sistemleri ile TEKNOFEST’te biz de varız. İnsansız su altı sistemlerimiz ile müsilajın toplanıp, çeşitli biyoteknolojik yöntemlerle ayrıştırılıp gübreye dönüştürülmesi üzerine bir proje geliştirdik. 2 senedir finale çıkıyoruz. Şu anda girişimcilik üzerine çalışmaktayız. Ülkemize bu projeyi kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.