Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Başkan Soyer: Hedefimiz dünyanın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri olmak

Başkan Soyer: Hedefimiz dünyanın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri olmak
2 Mart 2022 16:54
337

HABERMAX.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan 33. MODEKO – Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın açılışına katıldı. Mobilya sektöründe büyük bir birliğin olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Hedefimiz belli; dünyanın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri haline geleceğiz ve dünyanın mobilya sektöründeki ticaret hacmimizi yüzde 5’e çıkartacağız” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın ev sahipliğinde, Efor Fuarcılık ile Nobel Expo tarafından Fuar İzmir’de yapılan MODEKO – 33. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı başladı. 2-6 Mart tarihleri arasında 10 ülkeden 300’ün üzerinde firma ve 750’nin üzerinde marka ile yapılacak MODEKO’nun açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İstanbul İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı, Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, Nobel Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, odaların, sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin başkanları ile temsilcileri, üreticiler ve sektör profesyonelleri katıldı.

Soyer: Dünyadaki ticaret hacmimizi yüzde 5’e çıkartacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Her yıl katlanarak dış ticaret fazlası veren mobilya sektörü geniş istihdam olanağı sağlayan sektörlerden biri. Mobilya ihracatımız pandemi sonrasında da istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Öyle bir müteşebbis ruh var ki, ne pandemi ne ekonomik kriz ne de savaş… Gerçekten bu heyecan ve müteşebbis ruh nedeniyle tüm sektör temsilcilerini tebrik ediyorum” diye konuştu. Türkiye’nin 4,3 milyar dolarlık mobilya ihracatıyla 2021 yılında tüm zamanların rekorunu kırdığını dile getiren Soyer, şöyle devam etti: “Ocak ayı itibarıyla ülke genelinde mobilya ihracatımız yüzde 14’le 325,5 milyon dolar hacme ulaştı. 2022 yılında sektöre İzmir’den verdiğimiz destekle yeni bir rekora imza atacağımıza kuşkum yok. Hedefimiz belli; dünyanın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri haline geleceğiz ve dünyanın mobilya sektöründeki ticaret hacmimizi yüzde 5’e çıkartacağız. Biz bunun için varız, elimizden ne geliyorsa büyük bir heyecanla yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çelik: “İzmir cazibe merkezi”
Nobel Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, “Türkiye’de bu alan kadar rahat ve konforlu fuar yapılabilen bir alanı yok. İstanbul’da yaptığımız fuarların benzerlerinin birçoğunu metrekarelerini büyüterek buraya geliyoruz. İzmir bu yıl itibariyle geçekten bir cazibe merkezi. Fuar İzmir ticaretin fuarcılık için atan kalbi. Gittikçe güçlü atıyor. Çok daha büyük fuarlarla kentin ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” dedi.
İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, “Sektörde faaliyet gösteren mobilyacı üyelerimizin sıkıntıları için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Takip eden trendlerin ilk kez sergileneceği bir fuar olacağından hiçbir şüphem yok” diye konuştu.

Eskinazi: “Günler öncesinden doldu”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi şunları söyledi: “3 hol neredeyse günler öncesinden doldu ve boş yer kalmadı. Bu talep fuarın ne kadar güzel geçeceğinin göstergesidir.”

Güleç: “10 yılda dünyada kendimizden söz ettirdik”
İstanbul İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Ahmet Güleç ise “Bu hafta bizim için, mesleğimiz için bayram günü. Türkiye’nin her yerine enerji sıçrıyor. Biz rekabeti kardeşçe yapıyoruz, kardeşiz. Sektörümüz için emeği geçenlere minnettarım. Türkiye mobilya sektörü olarak son 10 yılda dünyada kendimizden söz ettirdik” dedi.
Başkan Soyer açılışın ardından fuarı gezerek katılımcılarla sohbet etti.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.