Dolar 32,2667
Euro 34,7286
Altın 2.399,58
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Başkan Maçoğlu: ” ‘Topraklarımıza, Ziyaretlerimize Sahip Çıkmamız Gerekiyor’

Başkan Maçoğlu: ” ‘Topraklarımıza, Ziyaretlerimize Sahip Çıkmamız Gerekiyor’
19 Haziran 2020 09:08
407
AHA.Munzur Özgür Aksın Meclisi basın açıklaması gerçekleştirerek, ilimiz ve ilçelerinde Munzur Gözelerinin yapılaşma durumuna ve ilimizde yaşanan doğa talanına karşı basın açıklaması yaptı.

Munzur Gözeleri’nde yapılan açıklamaya Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleri, Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu ve çok sayıda yurttaş katılım gösterdi.

Açıklamayı okuyan Baro Başkanı Kenan Çetin, “Koronavirüs günlerinde Kanal İstanbul, Salda gölü projeleri ile 20’ye yakın HES ve Madenlere ÇED uygundur raporu verildiğini söyleyerek, “Munzur’un ruh ve inanç rızalığı alınmadan, Munzur gözelerinde yapılan peyzaj projesi ile dış alandaki söğüt, kavaklıkların olduğu korulukta piknik alanlarının daha yoğun kullanım alanı oluşturduğu görülmektedir. Bu projeyle mevcut alan korunamamaktadır. Halvori’yi de ticari alan yapma projesi su havzalarına, bir bütün saldırıyla kıyılarda ve Milli parkta tahribat artırılmaktadır” dedi.

‘Topraklarımıza, Ziyaretlerimize Sahip Çıkmamız Gerekiyor’

Ardından söz alan Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, “Kapitalist sistem mülkiyet hırsıyla dünyanın birçok alanında topraklara saldırıyor. Bizim bir araya gelip bu süreci örgütleyerek topraklarımıza, ziyaretlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için hepimiz buradayız. Yer üstündeki birçok alan sadece bir yer değil, bu yerler toplumla buluşmuş. Bu ekosistem içerisinde bu toplumun toprakla,  dağlarla buluştuğunu çok rahat söyleyebiliriz. Bunun için Düzgün Baba’nın ismi bir insan ismidir. Bunun için Munzur baba bununla buluşturulmuş. Bunun için birçok çeşmeye insan ve hayvan isimleri verilmiş. Herkesi bu süreçte kendi değerlerimize, kendi insanlarımıza, doğamıza, yaban hayatımıza ve üretim alanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

‘Üretim Alanlarını Endüstriyelleştirilmesi İçin Çabalıyorlar’

Başkan Maçoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ovacıktaki üretim alanlarına saldırıların temel sebebi endüstriyel üretimin bir parçası olması adınadır. Burada özel üretimle köylülerin karşısına çıkan büyük holdinglerin olduğunun göstergesidir. Bunun içindir ki kendi topraklarımıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkmalıyız. Yoksa bunlar elimizden gittiğinde hepimizin belli duygularının, değerlerinin yok oluşu anlamına gelmektedir. Burada herkesten ricamız sadece Munzur Özgür Aksın Meclisi’nin değil, herkesin bu alanlara sahip çıkması gerekiyor”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.