Dolar 32,5157
Euro 34,9340
Altın 2.433,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Başkan Maçoğlu, Deprem Bölgesinde Geçici Barınma ve Yaşam Alanı kurdu

Başkan Maçoğlu, Deprem Bölgesinde Geçici Barınma ve Yaşam Alanı kurdu
21 Şubat 2023 13:39 | Son Güncellenme: 21 Şubat 2023 13:44
158
HABERMAX. 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ağır yıkıma uğrattığı Maraş’ın Pazarcık ilçesindeyiz. Depremin gerçekleştiği ilk saatlerde itfaiye ve arama kurtarma ekiplerimiz, acil ihtiyaç ve yardım malzemelerimiz, Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu ve beraberindeki emekçilerimiz ile bölgeye ulaştı. Koordinasyon oluşturulmasıyla birlikte çadırlar, halk mutfağı ve yardımlar konusunda birçok gelişme yaşandı.

Geçici Barınma ve Yaşam Alanı Oluşturuldu

Çadırların alana yerleştirilmesiyle birlikte geçici barınma ve yaşam alanı oluşturuldu. Belediye ekiplerimiz, çocuk oyun çadırı ve oyun parkı oluşturdu. Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Ovacık Doğal Kooperatifinin de aralarında bulunduğu kurumlar ile dayanışma içerisinde oluşturulan oyun parkı ve çadırlarda çocuklarımızla birlikte etkinlikler düzenlendi.

İki konteyner ise sağlık kabini olarak kullanıma açıldı. 6 yataklı bir poliklinik olarak kullanılabilen konteynerlarda öncelikle çocuklar, yaşlılar ve tüm depremzedeler tedavi görebiliyor.

Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye ekiplerimiz, Ovacık Doğal Kooperatifi ve Sosyalist Meclisler Federasyonu ile birlikte depremin ağır yıkıma uğrattığı Adıyaman, Besni, Nurhak, Elbistan, Osmaniye ve Maraş’ta incelemelerde bulundu. Bölgede belediye başkanları, cemevleri ve halkla bir araya gelen Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu ve beraberindeki heyet, acil ihtiyaçlara dair çağrı yaptı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.