Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Başkan Kavaklıgil: Tosya Kastamonu karayolu yeniden yapılsın

Başkan Kavaklıgil: Tosya Kastamonu karayolu yeniden yapılsın
30 Kasım 2020 07:38 | Son Güncellenme: 30 Kasım 2020 07:40
695
AHA.Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırık Barajı Varyant Yolu şantiye ziyaretinin ardından ulaşım ve haberleşme yatırımlarını incelemek için Kastamonu’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Kastamonu’ya gerçekleştirdikleri program çerçevesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na özellikle Tosya Kastamonu Karayolunun duble yol olarak yeniden yapılması hususunu aktaran Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya ve Kastamonu bağının ne denli önemli olduğunu vurguladı. 
Kastamonu’nun Türkiye’nin cennet köşelerinden biri olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Panoramik dağları, yemyeşil ovaları, zümrüt sahilleri, zengin kültürel varlıklarıyla Kastamonu ülkemizin huzur bölgesi olarak adlandırabileceğimiz önemli bir ilimiz. Milli Mücadele sırasında lojistik destek açısından en güvenilir bölge olan Kastamonu, İnebolu Limanı’ndan Ankara’ya erzak, cephane ve insan transferinde büyük önem taşırken çok önemli fedakarlıklar göstermiştir. Kurtuluş Savaşı’nda en fazla şehit veren üçüncü il olan Kastamonu’nun Araç ilçesi ise nüfusuna oranla en çok şehit veren ilçemiz olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır.” ifadesini kullandı.
Başkan Volkan Kavaklıgil gerçekleştirilen ziyarette Bakan Karaismailoğlu’na yöresel ürünlerden oluşan bir paket takdim ederek; “Tosya Kastamonu karayolunun yeniden yapılmasına ilişkin çok ehemmiyetli gördüğümüz bir projemiz var. 3 adet proje hazırlanıp teslim edildiği yönünde sayın vekillerimizin de bir açıklaması var. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 6. Olağan Kongresi’nde Sayın Cumhurbaşkanımıza da söylenmiş ve olumlu görüş belirtilmiştir. Tosya Kastamonu’nun en büyük ilçesi. Tüm geliş ve gidişlerimizi biz o yoldan sağlıyoruz. Bu yolun duble yol şeklinde yeniden yapılmasını Sayın Bakanımızdan talep ediyoruz” dedi.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.