Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

BAŞKAN KARACA’DAN TEMAD’A ÖZLÜK HAKKI DESTEĞİ

BAŞKAN KARACA’DAN TEMAD’A ÖZLÜK HAKKI DESTEĞİ
8 Şubat 2022 18:02
265

HABERMAX.Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Bursa İl Yönetimi, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’yı ziyaret ederek, astsubayların özlük haklarına ilişkin kimi iyileştirme ve düzeltmelerle ilgili dosya verdi. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, TEMAD İl Başkanı Başkan H. Şinasi Doğaç ve yönetiminin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “TSK’da görev yapan astsubaylarımızın haklı taleplerinin kamuoyuna duyurulması konusunda katkı sağlayabilmeyi umuyoruz. Dosya içeriğiyle ilgili olarak, partimizin ilgili kademelerine rapor sunacağız” dedi.

Tüm meslek gruplarından devlet memurlarından önlisans mezunlarının 9/2’den, lisans mezunlarının 8/1’den göreve başladığı halde, bu derece/kademenin astsubaylardan önlisans mezunları için 9/1, lisans mezunları için 9/3 uygulanıyor olmasının çok açık özlük hakkı ihlali olduğuna işaret eden Karaca, “Önlisans mezunu astsubayların göreve başlama derecelerinin 9/1 yerine 9/2, dört yıllık lisans mezunu astsubayların göreve başlama derecesinin 9/3 yerine 8/1 olması ve bu kademelerin emsal emeklilere de yansıtılması, dolayısıyla da diğer bütün memurlarla olan eşitsizliğin giderilmesi talep ediliyor. Bu haklı talebin takipçisi olacağız” diye konuştu.“ASTSUBAYLARDA EMEKLİ AYLIĞI BAĞLAMA ORANI YÜZDE 45”

Karaca’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“TEMAD, astsubaylara kıdemli astsubay tazminatının verilmesi ve emekliliklerine de yansıyacak şekilde tahakkuk ettirilmesini talep ediyor. Çünkü astsubaylarda, emekli aylığı bağlanma oranı yüzde 45’e düşmektedir. Bu sebeple muvazzaf çalışırken alınan tazminatların bir kısmının emeklilikte yansıtılması, kayıp yaşayan astsubayların maduriyetini giderecektir. Diğer devlet memur ek göstergeleri 3600 olduğunda astsubay ek göstergesinin de buna paralel olarak güncellenerek yükseltilmesi de talepler arasında. Yüzkızartıcı suçlar hariç olmak üzere, 1974-1975 özlük hakkı taleplerinden kaynaklanan olaylarda mağdur edilen personel dahil, TSK mensubu astsubaylara sicil affı getirilmesi ve sosyal tesislerden subay-astsubay müşterek yararlanması da isteniyor. Bir diğer talep de astsubay okullarının 4 yıllık lisans seviyesine çıkarılması ve astsubayların lisans mezunu olarak göreve başlamaları.”“OKULDAKİ FİİLİ HİZMET DÖNEM PRİMLERİNİ NEDEN KİŞİLER ÖDÜYOR?”

“TEMAD’ın dile getirdiği taleplerden biri de, astsubay sınıf okullarında 18 yaşın altında geçen sürelerin fiili hizmete sayılması konusundaki mahkeme kararlarının gereği yerine getirilirken, kurumlardan alınması gereken primlerin, astsubaylardan alınması. Astsubaylara yaşatılan bu mağduriyetin giderilmesi en önemli taleplerden biridir.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.