Dolar 32,3299
Euro 34,6695
Altın 2.393,69
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Başkan İmamoğlu’nun Seçim Otobüsüne Erzurum’da TERÖR Saldırısı

Başkan İmamoğlu’nun Seçim Otobüsüne Erzurum’da TERÖR Saldırısı
7 Mayıs 2023 20:06 | Son Güncellenme: 7 Mayıs 2023 20:11
280

HABERMAX.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (7 Mayıs) Erzurum’da konuşma yaptığı esnada bir grubun taşlı saldırısına uğradı. İmamoğlu, olay üzerine konuşmasını yarıda kesti. İmamoğlu, polis ve valiye tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (7 Mayıs) Erzurum’da konuşma yaptığı esnada bir grubun taşlı saldırısına uğradı. İmamoğlu, olay üzerine konuşmasını yarıda kesti. İmamoğlu, polis ve valiye tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün miting için Erzurum’daydı. AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediyesi mitingi engellemek için meydanı belediye otobüsleriyle kapattı.

İmamoğlu, konuyla alakalı olarak Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, “Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18:00’deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın. Saat 18.00’de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı’na bekliyorum. Haydi Erzurum” diye yazdı.

İmamoğlu’nun paylaşımın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na destek mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, “Erzurum’un Ak Partili Belediye Başkanı’nın yaptığını gördünüz. Biz bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan’ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider” diye yazdı.

OTOBÜSE TERÖR SALDIRISI

Mitingin başlamasının ardından ise İmamoğlu’nun konuşma yaptığı otobüse ve miting alanına bir grup tarafından taş atıldı. Miting alanına önceden hazırladıkları mermer taşları atan grup yüzünden yaralananlar oldu. Meydana yakın bir noktaya toplanan saldırgan gruba müdahale etmeyen polislere seslenen İmamoğlu, “Polisler, 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet müdürü, vali, belediye başkanı; hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

İmamoğlu, saldırgan grubun katılımcılara yönelik şiddetini artırması üzerine araç içinden de emniyet güçlerine yönelik uyarılarını devam ettirdi. Güvenlik sağlanana kadar alanda duracaklarını belirten İmamoğlu, “Sizler, burada provoke edilmiş kişiler; kadınların başına, elinde Türk bayrağı olan insanlara taş attırıyorsunuz. Sözüm ona milliyetçilik üzerinden insanlara taş attırıyorsunuz. Ellerinde Türk bayrakları olan insanlara hakaret ettiriyorsunuz” şeklinde konuştu.

Olayın ardından Kılıçdaroğlu, “Erzurum olayları” notuyla bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu videoda şöyle dedi:

“Sevgili halkım, mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem Başkanımıza saldıranlar bunlardır. Amaçları insanları korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam da budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Kaftancıoğlu, “Sevgili İstanbullular, sizleri 20.15’den itibaren Sabiha Gökçen Havalimanına bekliyoruz. Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak ve yapılanlara karşı kardeşçe duruş sergilemek üzere.. Bizler kardeşlik için, kucaklaşma için geliyoruz. Sağduyuyla provokasyonları boşa çıkaracağız” diye yazdı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, saldırıya ilişkin paylaştığı mesajında, “Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. Ekrem İmamoğlu’na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz!” dedi.

İBB’nin saldırıya ilişkin paylaştığı fotoğraflar ise şöyle:

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.