Dolar 32,2558
Euro 34,7818
Altın 2.396,14
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

BAŞKAN İMAMOĞLU, ÖNCE HALİÇ TERSANESİ’Nİ GEZDİ SONRA BOĞAZ TURU YAPTI

BAŞKAN İMAMOĞLU, ÖNCE HALİÇ TERSANESİ’Nİ GEZDİ SONRA BOĞAZ TURU YAPTI
10 Eylül 2019 20:09 | Son Güncellenme: 10 Eylül 2019 20:10
518

AHA.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi’ni gezdikten sonra, “Burası hem kamuya açık hem üretim yapan bir şekle gelir mi, diye önerileri var arkadaşlarımızın. Bence kulağa iyi geliyor. Değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı. İmamoğlu, tersane gezisinin ardından kurmaylarıyla birlikte kısa bir Haliç ve Boğaz turu yaptı. İmamoğlu, tur sırasında sahil boyu yapılacak düzenlemeler hakkında, kurmaylarıyla görüş alışverişinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcıları Yeşim Meltem Şişli, Mehmet Çakılcıoğlu, Murat Kalkanlı, Orhan Demir ve Murat Yazıcı ile birlikte Şehir Hatları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Haliç Tersanesi’nde incelemelerde bulundu. Kendisini karşılayan tersane çalışanlarıyla tek tek tokalaşan İmamoğlu, birimleri dolaşarak Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Serhan Dedetaş’tan tesisle ilgili teknik bilgiler aldı.

“İSTANBUL İÇİN ASİL BİR DAVRANIŞ OLUR”
İmamoğlu, tersane gezisiyle ilgili, “Burası Genel Müdürümüzün de anlattığı gibi, 1400’lerden bugüne gelen bir imalathane. Aynı zamanda İstanbul’un bütün nostaljik duygularını hissettiren bir ortam var burada. Tarih ve imalat, diye fikri var yönetici arkadaşların. Bu fikri değerlendireceğiz. Burası hem kamuya açık hem üretim yapan bir şekle gelir mi, diye önerileri var arkadaşlarımızın. Bence kulağa iyi geliyor.  Değerlendireceğiz. Hem tarihin korunması hem buradaki sistemin yürümesi, bence İstanbul için çok asil bir davranış olur” dedi.

SAHİLDE YAPILACAK DÜZENLEMELERİ KONUŞTULAR
Tersanedeki incelemelerin ardından tekneye binen İmamoğlu ve kurmayları, kısa bir Haliç ve Boğaz turu yaptı. Vatandaşlar, tekne turu sırasında fark ettikleri İmamoğlu’na el sallayarak sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu, tur sırasında sahil boyu yapılacak düzenlemeler hakkında, kurmaylarıyla görüş alışverişinde bulundu. İmamoğlu’nun Boğaz turu, Harem İskelesi’nde noktalandı

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.