Dolar 32,2702
Euro 34,7669
Altın 2.411,30
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

BAŞKAN İMAMOĞLU ÇALIŞIYOR İBB,DEPREM İÇİN HAZIRLANIYOR

BAŞKAN İMAMOĞLU ÇALIŞIYOR İBB,DEPREM İÇİN HAZIRLANIYOR
30 Ocak 2020 12:19 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2020 08:47
485

AHA.İBB, olası bir İstanbul depremi için hazırlıklarını hızlandırdı. İBB ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliği ile “Deprem Hackathonu” düzenlenecek. Hackathon’da, deprem anı ve sonrasında yaşanabilecek iletişim problemlerini aşmaya yönelik çözümler üretilecek.
İBB ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), “Deprem Hackathonu” düzenliyor. Olası bir deprem sırasında ve sonrasında mağdurlarla, yakınları ve kurtarma ekipleri arasında yaşanabilecek iletişim sorunlarına yönelik çözümler üretilmesi beklenen Hackathon 13-15 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İBB’ye ait Şişhane’de bulunan Zemin İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinliğe başvurular https://depremhackathonu.ibb.istanbul/ adresinden yapılıyor. Katılımın 100 kişi ile sınırlı olduğu etkinliğe son başvuru tarihi ise 20 Şubat 2020.  Etkinliğe, seçilen 15 takım katılacak ve takımlar 48 saatlik bir ‘geliştirme’ yarışına girecek. Yarışmacıların, makine öğrenmesi, yapay zeka, büyük veri, blockchain, nesnelerin interneti gibi yeni teknolojileri kullanarak inovatif çözümler üretmesi bekleniyor. Hackathon sonucunda, birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek. Yarışmacıların ödüle ulaşabilmesi için daha önce yazılmamış, içinde yeni bir çözümü barındıran, yenilikçi ürün ve servis fikirlerinin projeye dönüştürmesi beklenecek.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.