Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Başkan Gürsel Sarımaden güven tazeledi

Başkan Gürsel Sarımaden güven tazeledi
4 Temmuz 2021 17:44 | Son Güncellenme: 4 Temmuz 2021 19:20
553

AHA.Geçtiğimiz günlerde AYEDER’in olan Genel Kurulu Ümraniye Prenses Düğün Salonunda görkemli bir şekilde gerçekleşti, Mevcut Başkan Gürsel Sarımaden tekrardan kaldığı yerden AYEDER’in Başkanı seçilerek güven tazeledi 

Başkan Sarımaden kongre sonrası yaptığı konuşmasında Sayın, İlçe Başkanlarım,Belediye Başkan Yardımcılarım,Belediye Meclis Üyelerim,İlçe Federasyon Başkanlarım İlçe.DernekBaşkanlarım,Köy Dernek Başkanlarım,Kıymetli İş adamlarımız,Emekçi Basın Mensuplarımız,Kıymetli Hanımefendiler, Beyefendiler ve Değerli Genel Kurul Üyelerimiz; Hoş geldiniz, Sefalar getirdiniz.

Ülkemizde yaklaşık 16 aydır pandemi süreci yaşadık.  Bu süreçte hastalığın pençesinden  kurtulamamış üyelerimize, hemşehrilerimize , tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı , sabırlar dileriz.

Yaşanan bu süreçte birbirimizden uzak kaldık. Cenazemize, hastamıza, düğünümüze, derneğimize gidemedik. Ama tedbirlere uyarak en kısa zamanda güzel günlerde birlikte olmayı ümit ediyorum.

Genel kurulumuz yüreğimizde acılarını unutamadığımız 2 Temmuz Madımak ve 5 Temmuz Başbağlar’ın gölgesi alındadır. Ancak bu olaylar bizlerin birlik ve beraberliğinin önemini vurgulamalıdır. Acılar hepimizin acısıdır. Acısı yüreklerimizi sızlatmış bu iki insanlık suçunda kaybettiğimiz vatandalarımızı saygıyla anıyorum.

Derneğimiz 2009 yılında, Ataşehir Erzincanlılar Derneği adı ile kurulmuş,

2011 yılında AYEDER Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği olarak değişiklik yapılmıştır.

7 Mart 2016 da, yaptığımız Olağanüstü Genel Kurul Kararı ile Derneğimizin adını, AYEDER Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği olarak tescil ettirdik.

Derneğimiz yıllardır birlik ve beraberlik konusunda,  Erzincan ilçelerinde dernekler ve federasyonların kurulmasında; öncülük yapmış ve başarılı da olmuştur.

Bu birlik ve beraberliğin temsilcisi olarak, her yıl Bostancı gösteri merkezinde  düzenlemiş olduğumuz, Geleneksel Erzincanlılar Şöleni ile İstanbul da yaşayan binlerce ERZİNCAN’lıyı Erzincan’ın en kıymetli sanatçıları ile buluşturarak, hasret gidermiştir.

Pandemi sürecini takip etmek kaydıyla; 20 Şubat 2022 Pazar günü saat 13.00-19.00 saatleri arasında yapılacak şekilde şölenimizin planlaması yapılmış, yeri tutulmuştur.

Dernekler tarafsız birer STK olmalı, ötekileştirme veya ayrıştırma yapmamalı,Tüzüklerinde olan amaç ve faaliyetlerine göre çalışmalarla varolmalıdır.

Tabela derneği dediğimiz sadece adımız olsun mantığından vazgeçilmeli,  üst çatı veya çatılar bünyesinde birleşmeli ve birlik beraberlik anlayışı ile hizmet etmelidir.

Bizlerin bir tek  amacı var,Erzincan ve Erzincanlılara hizmet.

Bu hizmeti yaparken de kimsenin inancına, rengine, cinsiyetine ve siyasi düşüncesine bakmadan tek odaklandığımız nokta   Erzincan kimliğini taşımasıdır.

Özellikle 2016 yılından itibaren, İlçe Federasyon ve Derneklerimiz ile birlikte, yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu,

İstanbul’da yaşayan Erzincanlıların birlik ve beraberliği için BİR ÜST ÇATI İHTİYACI ortaya çıkmıştır.

Maalesef işlevi olmayan dernek enflasyonu yaşıyoruz.

Her yeni kurulan  dernek, alt yapısı ve desteği olmadığı için, yeni bir bölünme olarak karşımıza çıkıyor.

Bu bölünmeleri önlemek için, İlçe Dernek ve Federasyon Yöneticileri ile Erzincanlı tüm dernekleri bir KONFEDERASYON çatısı altında toplamak amacıyla elimizi taşın altına hep birlikte koymalıyız.

Konfederasyon olmak için, öncelikle köy derneklerinin ardından ilçe dernekleri ve federasyonların yapıları sağlamlaştırılmalı ki, konfederasyon çalışmaları hızlı bir şekilde amacına ulaşsın.

Değerli Dostlar;

Bunların en önemlisi, Federasyon ve Konfederasyonun içeriğini, amaçlarını ve neler yapabileceğini tüm üye ve Dernek yöneticilerine anlatmalı, seminerler vermeliyiz.

Değerli hazirun, Bugün 5. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Başta derneğimizin kurucuları olmak üzere bugüne kadar emeği geçen tüm Yönetim ve Denetim kurulu üyelerine, Derneğimizin üyelerine, Derneğimize katkı sunan tüm hemşehrilerimize, basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyor,

Genel Kurulumuzun tüm Erzincanlılara hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Öncelikle Genel Kurulumuz neticesinde bizleri yeni dönem için göreve layık gördüğünüz için seçilen Yönetim ve Denetim kurulu üye arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

Erzincan bir mozaiktir.

Gerek milliyet ve inanç, gerek siyasi anlamda farklılıkları yüzyıllardır içinde huzur ile yaşayan bir mozaiktir.

Yıllardır var olan bu mozaikte temel faktör insandır.

Birbirinden kız alıp, kız vermiş, akrabalık bağları kurmuş, sen ben değil “BİZ” olmayı başarmış bir toplumuz.

Değerli Hemşehrilerim,

Yapılan tüm çalışmalar Erzincan ve Erzincanlılar içindir.

Bundan hiçbir şüphemiz yok. Eksiği ile fazlası ile amacımız kimseyi kırmak veya ayrıştırmak değil.

Tek derdimiz birlik, beraberlik içerisinde Erzincanlıların birliğini büyütmektir.

Değerli bir büyüğümün söylediği bir söz var, İstanbul da ki Biz Erzincanlılar hep 3 / 5 nöbeti tutuyoruz.

Bu gerçekten çok doğru bir tesbittir.

Biz artık Erzincanlılar olarak yaşadığımız her yerde, bize düşeni almak istiyoruz.

Bunu almak içinde birlikte hareket etmeliyiz. Onun içindir ki İçimizde Siyasetle uğraşan ve belirli görevleri yapmış şahsiyetlerin bilgi ve deneyimlerinden, İş dünyasında ki değerli İş insanlarımızdan, Bürokrasi içinde ki hemşehrilerimiz den oluşan bir DANIŞMA KURULU oluşturduk.

Bu değerli büyüklerimiz, hemşehrilerimiz

Sayın; Mustafa KUL                              Sayın; Mustafa KAÇMAZ

Sayın; Yavuz CANİKLİ                          Sayın; Metin ULUDAĞ

Sayın; Metin AĞIRMAN                         Sayın; Adem YAKUT

Sayın; Zeynel ÖZTÜRK                         Sayın; Kadir POLAT

Sayın; Sedat SEVİM                              Sayın; Güney SÜSLÜ

Sayın; Cafer BEKTAŞ                            Sayın; Niyazi SARIMADEN

Sayın; Fevzi POYRAZ                            Sayın; Ramazan COŞKUN

Sayın; Dinçer TÜRKMEN      ve      Sayın Yalçın TANRIVERDİ’ dir.

Bu değerli hemşehrilerimiz Her türlü çalışma ve faaliyetlerimiz hakkında değerli önerileri tavsiyelerini almak için Dernek yönetimimizce 2 yıllığına DANIŞMA kurulumuz olarak belirlenmiştir.

Yönetim ve Denetim Kurulumuzun  Danışma Kurulumuz  ile birlikte daha başarılı işleri  yapacağına inanıyorum.

Çünkü Burası AYEDER Burada imzalar kalplere atılır.

Değerli hazirun, Genel Kurulumuz Erzincan’a ve Erzincanlılara hayırlı olsun.

Saygı ve Sevgilerimle…

Sayın, İlçe Başkanlarım,

Belediye Başkan Yardımcılarım,

Belediye Meclis Üyelerim,

İlçe Federasyon Başkanlarım

İlçe Dernek Başkanlarım,

Köy Dernek Başkanlarım,

Kıymetli İş adamlarımız,

Emekçi Basın Mensuplarımız,

FOTO- MUHABİRİ – FARUK KOS

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.