Dolar 32,2187
Euro 34,6461
Altın 2.393,11
BİST 10.224,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Başkan Erdoğan: Almanya, Türkiye’nin ihracatta ilk ve ithalatta ikinci sıradaki ortağıdır

Başkan Erdoğan: Almanya, Türkiye’nin ihracatta ilk ve ithalatta ikinci sıradaki ortağıdır
15 Mart 2022 21:56 | Son Güncellenme: 15 Mart 2022 22:05
272

HABERMAX.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbasknı Recep Tayyip Erdoğan. Bugün ülkemize ilk resmî ziyaretini gerçekleştiren dost ve müttefik Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Sayın Olaf Scholz  ile ikili ilişkilerin yanı sıra Ukrayna ve Rusya bağlamındaki gelişmeleri ele aldık.

NATO müttefiki iki ülke olarak müşterek görüş ve endişelere sahibiz.

Avrupa güvenliğine yönelik zaruri önlemleri alırken çözüme yönelik diplomatik çabaların da hızlandırılması gerektiği hususunda mutabık kaldık.

Türkiye olarak tarafları bir araya getirme ve diyaloğun tesisi noktasında önemli ilerlemeler kaydedilmesine yardımcı olduk.

Gayretlerimiz sonucu Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya’da bir araya gelmesi bile diplomasinin hanesine kaydedilmiş önemli bir başarıdır.

Kalıcı ateşkesin tesisi konusundaki çabalarımızı yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz.

İçinden geçtiğimiz bu çalkantılı dönemde Almanya’yla mevcut yüksek düzeyli istişare mekanizmalarımızın canlandırılması gerektiğine inanıyoruz.

G20 üyesi ülkeler olarak ekonomik ortaklığımızı yeni küresel düzende daha da ileri taşımamız ortak menfaatimizedir.

Almanya, Türkiye’nin ihracatta ilk ve ithalatta ikinci sıradaki ortağıdır. 2020 yılında 38 milyar dolar civarında gerçekleşen ikili ticaret hacmimiz 2021 yılında 41 milyar doları aşmıştır.

Bu rakamı en kısa sürede 50 milyar dolara taşımakta kararlıyız.

Almanya’daki 3 milyonluk Türk toplumunu, ülkelerimizi birbirine daha da yakınlaştıran ortak bir zenginlik olarak görüyoruz. Bundan sonra da Avrupalı Türkleri her alanda teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

Avrupa Birliği’nin lider ülkelerinden biri olan Almanya ile bölgesel konularda yakın iş birliği içerisinde çalışmayı önemsiyoruz.

Sayın Şansölye ile yakın diyalog ve iş birliğimizi sürdürmekte kararlıyız.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.