Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Başkan Bozdemir AKP İl ve İlçe Başkanları ellerini derhal İŞKUR ‘dan çekmesini istedi

Başkan Bozdemir AKP İl ve İlçe Başkanları ellerini derhal İŞKUR ‘dan çekmesini istedi
9 Ekim 2019 19:25 | Son Güncellenme: 9 Ekim 2019 19:32
837

AHA.Cumhuriyet Halk Partisi Zile ilçe Başkanı Ali Rıza Bozdemir son zamanlarda yaptığı açıklamalarla gündemi sarsmaya devam ediyor Bozdemir son günlerde İȘKUR’dan dönen dolapları habermax.net sitesine anlattı. 

Tokat Zile’de toplum yararına proje kapsamında İŞKUR’a yapılan alımların liyakate uygun olmadığı ve önceden belirlenen listelerle, ihtiyaç sahibi olmayan insanlara iş verildiği ortaya çıktı. Zile CHP İlçe Başkanlığı bu usulsüzlük hakkında “TYP projeleri adı üstünde ihtiyaç sahibi, maddi durumu iyi olmayan, iş imkânı olmayan insanlar için oluşturulmuş bir projedir. Devlet kurumlarında uygulanan bu projenin eşitlik ilkesine uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Fakat Zile ilçemizde İŞKUR tarafından proje kapsamında yapılan alımların, iktidar yanlısı kişiler arasında yapıldığı, önceden belirlenmiş listedeki kişilere iş verildiği, iş verilen kişilerin hepsinin AKP’li olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Zile ilçemizde iktidar yanlısı olmayan ve iş bekleyen insanlar hüsrana uğramışlardır.

Yüzlerce insanın umudu böylece sönmüş aş bekleyen, iş bekleyen, az da olsa evime ekmek götürürüm diyen insanların umudunu söndürmeye yetmiştir.” dedi.

Konuyla ilgili devlet kurumlarına seslenen Zile CHP İlçe Başkanlığı açıklamasını “İŞKUR devletin bir kurumudur ve siyaset üstü bir kurumdur. Bu kurumu siyasete alet etmek etik kurallara, eşitlik ve adalet ilkesine aykırıdır.

Bu eşitsizliğin derhal tespit edilmesi ve gereğinin yapılmasını tüm yetkililerden bekliyoruz. Zile CHP İlçe Başkanlığı olarak kınıyor devlet kurumlarından AKP İl ve İlçe Başkanlığının elini çekmesini istiyoruz.” diyerek sonlandırdı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.