Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

BASIN KONSEYİ: OLAY TV’NİN KAPATILMASI KARA BİR LEKEDİR, BASINA AÇIK MÜDAHALEDİR

BASIN KONSEYİ: OLAY TV’NİN KAPATILMASI KARA BİR LEKEDİR, BASINA AÇIK MÜDAHALEDİR
27 Aralık 2020 15:15
1.024

AHA.Olay TV’nin kapanma görüntülerini büyük bir hüzün ve isyanla izledik. adece 26 gün yayın yapabilen OLAY TV’nin, gördüğü baskı sonucu yayın hayatına son verdirilmesi, basın tarihimize bir kara leke düşürmüştür.

Medyada ‘tek ses’ isteyen siyasi anlayışın gazabına uğrayarak, yayın hayatından çekilen Olay TV’nin kapanması, ifade ve basın özgürlüğüne ağır bir müdahaledir.

Nitekim kanal yöneticileri, kapanış yayınında iktidar müdahalesini açıkça dile getirmiştir. Ekranın karartılmasıyla işsiz kalan 180 basın emekçisi için de üzüntümüz katlanmıştır.

Olay TV’nin baskıyla editoryal ekibinin değiştirilme çabaları ile yıldırma ve korku salındığı açıkça ortadadır.

Bu hem Anayasa teminatı altında olan ifade ve basın özgürlüğünün; hem halkın haber alma hakkının çok ağır ihlalidir, en kaba sansürdür.

Olay TV olayı, Türk medyasına uygulanan baskının ve yıldırmanın son örneğidir. Her kesime eşit mesafede, iyi niyetle, kutuplaşmayı aşma azmiyle, basın ilkelerini gözeterek yola çıkan OLAY TV’nin tüm çalışanlarını sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

Umarız benzerine hiçbir demokratik ülkede rastlanmayacak, hiçbir özgür toplumda kabul görmeyecek bu ‘utanç’ medyada yaşadıklarımızın son örneği olur.

BASIN KONSEYİ

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.