Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Balıkesir’in Halkçı Belediyeleri Edremit’te Buluştu

Balıkesir’in Halkçı Belediyeleri Edremit’te Buluştu
30 Ağustos 2019 14:14 | Son Güncellenme: 30 Ağustos 2019 14:19
491
CHP Balıkesir İl Başkanlığı CHP’nin il genelinde ki belediyelerinin bir araya geldiği “Balıkesir Halkçı Belediyeler Platformu” oluşturdu. Edremit’in Güre Mahallesi’nde ki Afrodit Termal Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya 20 ilçe Başkanı,  Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Ensar Aytekin, CHP’li Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler,  Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palas, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Toplam 4 oturum olarak gerçekleştirilen programın açılışında ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve Balıkesir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Arman Zafer Yalçın birer konuşma yaptı.Başkan Arslan, “Yerel seçimlerde yakaladığımız başarıyı kalıcı kılmak ve daha yükseğe taşımak için biz belediye başkanlarına büyük önemli görevler düşüyor. Bunu başarmak için sadece başkana bağlı bir sistemle bunu başarmamız mümkün değil. Artık CHP’ye özgü bir belediyecilik modeli ve sistemi oluşturmak zorundayız. Kurumsal bir yapıyla toplumun en ücra köşesinde ki insana kadar dokunabilen bir modeli kurmak zorundayız. Afyon çalıştayında gördük, genel merkezimiz ve tüm belediye başkanlarımız bu sorumluluğun bilincindeler. Bu anlamda hepimizde derin bir heycan var. İnanıyorum ki bunu başaracağız” dedi. Çalıştayın düzenlenmesinde emeği olan CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

CHP İl Başkanı Sarı da “21. Yüzyılda Balıkesir’de ve Türkiye’de halkçı belediyeciliğin yaygınlaşabilmesi için bir yandan uygulamada başarılı olmuş belediyelerimizin pratiklerinden, diğer yandan da bilimsel yaklaşımlardan yararlanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda bu buluşmaların yararlı sonuçlar doğuracağına inanıyoruz” dedi.

Konuşmalarının ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç “Sarıyer Belediyesi’nde Halkçı Belediyecilik Deneyimleri” konu başlığında Sarıyer’de 10 yıldır yaptığı hizmetleri anlattı. İkinci oturumda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetim Uzmanı Hüseyin Çağatay, Belediyelerde Denetim, İç Denetim, Dış Denetim, Sayıştay Denetimi ve 448 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun Belediyelerde ki uygulamalarını anlattı. Prof Dr. H. Hakan Yılmaz Belediyelerde mali yönetim ve strateji planlama konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Günün son oturumunda ise Prof. Dr. Ergin Demir, “Belediye Projelerinin Finansmanında Dış Finansman Kaynakları” konularını anlattı.

Konuşmaların sonunda plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.