Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

BAĞCILAR KİRAZ EVLER’İN TEMELİNİ ATAN İMAMOĞLU UYARDI: “İMAR ARTIŞLARIYLA İSTANBUL DÖNÜŞEMEZ”

BAĞCILAR KİRAZ EVLER’İN TEMELİNİ ATAN İMAMOĞLU UYARDI: “İMAR ARTIŞLARIYLA İSTANBUL DÖNÜŞEMEZ”
30 Haziran 2021 13:58 | Son Güncellenme: 30 Haziran 2021 14:04
294

AHA.İBB iştiraki KİPTAŞ; 2017 yılında “riskli alan” ilan edilen Bağcılar “As Fatih Kent Sitesi”nin “Bağcılar Kiraz Evler” adıyla dönüşümü için ilk temeli attı. Temel atma töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Devlet kurumlarıyla beraber vatandaşlara da önemli sorumluklar düştüğüne dikkat çeken İmamoğlu, “İmar artışları ile İstanbul dönüşemez. Ancak ve ancak İstanbul, yaşanmaz bir bina yığınına döner” uyarısında bulundu.

BAĞCILAR / İSTANBUL

Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”, 2017 yılında riskli bölge ilan edildi. Yaklaşık 4 yıldır aynı kabusu yaşayan site sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) iştiraki KİPTAŞ ile birlikte yürüttükleri çalışmalarda ortak bir masada bir araya geldi. 31 Ocak 2020’de 3’te 2 çoğunluğu sağlayan site sakinleri, KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm kapsamında kendilerine sunduğu, “Örnek Yerinde Dönüşüm Modeli”nde karar kıldı. Süreci hızlıca harekete geçiren KİPTAŞ, Şubat 2020’de, taslak proje ve ön fizibilite çalışmalarını tamamlayarak site sakinlerini temsil eden heyeti bilgilendirdi. Şubat 2020 itibariyle hızlanan görüşmelere ve çalışmalara, 2020 Mart’ında pandemi nedeniyle 3 aylık bir ara verildi. 19 Haziran 2020’de yeniden başlayan çalışmalarla birlikte, “avan mimari proje” ve proje görselleri hazırlatıldı.

3 GÜNDE YIKILMASI PLANLANAN BLOK 8 SAATTE YERLE BİR OLDU

Siteyi temsil eden heyet, KİPTAŞ’tan ilk sunumu Eylül 2020’de aldı. Sitede ikamet eden 190 bağımsız birimden 170’i, konutlarının kentsel dönüşümün KİPTAŞ tarafından yapılması için kuruma, 22 Eylül 2020’de muvafakatname (izin belgesi) verdi. Daire seçimleri, Ocak 2021 itibarıyla tamamlandı. İlk sözleşme, 22 Ocak 2021’de, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tanıklığında, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile site sakinlerini temsil eden heyet arasındaki görüşmelerde etkin rol oynayan Hatice Döğer arasında imzalandı. İmzaların atılmasının ardından; İBB, KİPTAŞ ve Bağcılar Belediyesi’nin ortak çalışmaları sonucunda, sitenin yıkımı gerçekleştirildi. Her blok için 3 gün olarak belirlenen yıkımın, tek bir binada 8 saatte bitirilmesi, tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

KURT’TAN, İBB VE BAĞCILAR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.