Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Aykut Erdoğdu’dan Mali Kriz ve Vergi Adaletsizliğine Sert Tepki: “Belediyelere Siyasi İnfaz Yapılıyor”

Aykut Erdoğdu’dan Mali Kriz ve Vergi Adaletsizliğine Sert Tepki: “Belediyelere Siyasi İnfaz Yapılıyor”
25 Temmuz 2024 16:52 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2024 16:54
248

HABERMAX. CHP’nin Ekonomisti ve Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu, sosyal medya üzerinden yaptığı sert açıklamalarda, CHP belediyelerinin karşı karşıya olduğu mali zorlukları ve vergi adaletsizliğini gündeme getirdi. Erdoğdu, belediyelerin birikmiş SGK borçları nedeniyle gelirlerine el konulduğunu ve bu durumun ekonomik adaletsizlik yarattığını vurguladı.
CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu’dan Siyasi Eleştiriler: Belediyelerin SGK Borçları

Erdoğdu’nun açıklamalarına göre, CHP belediyeleri kazandıktan sonra, belediyelere ait 96 milyar lira tutarındaki SGK borcu dolayısıyla, bu belediyelerin gelirlerine el konuluyor. Bu durumun yanı sıra, Maliye’nin 1,6 trilyon lira tahsil edilmeyen vergi alacağı bulunduğunu ve milyarlarca lira tutarındaki verginin uzlaşma yoluyla silindiğini belirtti.

**Erdoğdu’nun açıklamalarındaki öne çıkan noktalar:**

– **Tahsil Edilmeyen Vergiler:** Maliye’nin tahsil edilmeyen 1,6 trilyon lira vergi alacağı bulunuyor.
– **Silinen Vergiler:** Uzlaşma yoluyla silinen vergilerin büyük bir kısmının “beşli çete” olarak adlandırılan grupların borçlarına ait olduğunu belirtti.
– **Belediyelere Yönelik Mali Baskılar:** Merkezi yönetimin ek vergiler ve borçlanma yoluyla gelirlerini artırırken, belediyelerin gelirlerinin ekonomik kriz ve düşük enflasyonla reel olarak azaldığını ifade etti.
– **SGK Borçlarının Kaynağından Kesilmesi:** Geçmiş dönemlerden birikmiş SGK borçlarının, belediyelerin kaynaklarından kesilerek tahsil edilmeye çalışıldığını ve bunun adaletsiz bir uygulama olduğunu belirtti.
– **Siyasi İnfaz:** Bu tür kararların, hali hazırda krizde olan ekonomiyi daha da kötüleştireceğini ve siyasi infaz niteliği taşıdığını savundu.

Aykut Erdoğdu, bu uygulamaların belediyelerin ve dolayısıyla halkın ekonomik durumunu daha da zorlaştıracağını ve siyasi olarak adaletsiz bir durum yarattığını belirtti. Bu bağlamda, merkezi yönetimin adil ve dengeli bir mali politika izlemesi gerektiğini vurguladı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.