Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Aydın Doğan Vakfı, başarılı öğrencileri, İstanbul gezisiyle ödüllendirdi

Aydın Doğan Vakfı, başarılı öğrencileri, İstanbul gezisiyle ödüllendirdi
7 Haziran 2023 18:01
139

HABERMAX.Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan
başarılı kız öğrenci ve öğretmenleri, 
‘Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor’ gezisi kapsamında Aydın Doğan Vakfı’nın konuğu oldu.

Konuklar dört gün boyunca İstanbul’un önemli üniversitelerini görme fırsatı bulurken, başarılı kız öğrenciler için
Doğan Holding’te bir de ödül töreni düzenlendi.

Aydın Doğan Vakfı tarafından Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan 40 başarılı kız öğrenci, ‘Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor’ gezisi kapsamında öğretmenleriyle birlikte İstanbul’a geldi.

Aydın Doğan Vakfı tarafından 2009 yılından beri düzenlenen ve başarılı kız öğrencilerin vizyonlarının gelişmesine katkı sağlamayı, onları rol modellerle bir araya getirmeyi amaçlayan organizasyona, bu yıl Erzurum, Gümüşhane, Nevşehir, Konya ve Muğla’dan gelen 40 öğrenci ve kendilerine eşlik eden 8 öğretmen katıldı. Arzuhan Doğan Yalçındağ: “Eğitimle daha eşitlikçi ve adil bir toplum yaratmak mümkün…”

Başarılı kız öğrenciler için 6 Haziran Salı günü, Doğan Holding’te bir ödül töreni düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Eğitim, kız çocuklarının ve kadınların güçlenmesinin, tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmanın en iyi yollarından biri. Toplumun her alanında kadınları görmemizi ve onların liderliğine şahit olmamızı sağlayacak bir unsur. Üstelik kız çocuklarının eğitimine yatırım yapmak, birçok nesil üzerinde de olumlu bir etki yaratabilir. Eğitim yoluyla cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yaparak herkes için daha eşitlikçi ve adil bir toplum yaratmak mümkün… Biz Aydın Doğan Vakfı olarak, hayatın tüm alanlarında ve iş dünyasında kadın-erkek eşitliğini sağlamanın çok büyük faydaları olacağını görüyoruz. Bütün kızlara ve kadınlara, seçtikleri yolda kendi hayallerini gerçekleştirmeleri, potansiyellerini keşfetmeleri için fırsat verilmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bu inançla Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğine özlü ve dönüştürücü katkı yapmak amacıyla proje ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Törenin sonunda başarılı öğrencilere Hepsiburada tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi. İstanbul’u gezdiler

Aydın Doğan Vakfı tarafından 3-7 Haziran tarihlerinde İstanbul’da ağırlanan öğrenciler ve öğretmenleri, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Camisi, Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Mısır Çarşısı, Emirgan Korusu ve Sabancı Müzesi gibi şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını görmenin yanı sıra İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret etme fırsatı buldu. Öğrenciler ayrıca İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanından Prof. Dr. Ömer Ekmekçi’den bilgi alarak, merak ettiklerini sorma fırsatına sahip oldu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.