Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 21°C

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİÇİFTÇİLERE DAĞITILACAK KUŞKONMAZLARIN DİKİMİNİ YAPTI

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİÇİFTÇİLERE DAĞITILACAK KUŞKONMAZLARIN DİKİMİNİ YAPTI
5 Mayıs 2021 20:55
216

AHA.Geçen aylarda Incirliova Hacialiobasi’ndaki “Aydin Çiftçi Merkezi”nde deneme üretimi yapilan ekonomik degeri yüksek kuskonmaz bitkisinden 10 dekarlik daha dikim yapildi. Yüksek folik asidin yani sira yüksek oranda C, B2 ve K vitamini içeren kuskonmaz bitkisinden üretilen fideler ise Aydinli üreticilere dagitilacak. Baskan Çerçioglu Aydin’i tarimda çok daha iyi noktalara getirmek için kararlilikla çalistiklarini ifade ederken “Aydin Çiftçi Merkezi“ndeki çalismalarin da bu amaca hizmet ettiginin altini çizdi.
Geçen aylarda İncirliova Hacıaliobası’ndaki “Aydın Çiftçi Merkezi”nde deneme üretimi yapılan ekonomik değeri yüksek kuşkonmaz bitkisinden 10 dekarlık daha dikim yapıldı.

Aydin’da yetistirilen ürünlere ek olarak ekonomik degeri yüksek olan alternatif ürünlerin de yetistirilmesi ve yayginlastirilmasi için çalismalar yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi, geçen aylarda deneme üretimi yapilan ve yüksek verim alinan kuskonmazin üretimine basladi. Toprak yapisina ve iklime yüksek uyum saglayan kuskonmazdan 10 dekarlik alanda dikim yapildi. Bitkilerin topraga siki tutunmasi ve saçaklanmasi için azot takviyesi yapilirken elde edilecek fideler Aydinli üreticilere dagitilacak.

Baskan Çerçioglu: Aydin Çiftçi Merkezi çiftçilerimize önderlik edecek

Kuskonmazin ekonomik degerinin yüksek oldugunu hatirlatan Baskan Çerçioglu, Aydin iklimiyle uyumlu olan bu bitkinin çogaltilmasina geçtiklerini söyledi. Bir sonraki asamada çogaltilan bitkileri Aydinli üreticilerle paylasacaklarini ifade eden Baskan Çerçioglu, “Aydinli üreticilerimizin alternatif tarim ürünlerine yönelmek istediklerini biliyoruz ve onlari desteklemek için de çalismaya devam ediyoruz. Tam da onlarin istedikleri gibi pandemi süreci sonrasinda Aydin Çiftçi Merkezimizde isteyen üreticilerimize kuskonmazin ve diger üretimini yaptigimiz bitkilerin üretim asamalariyla ilgili egitimler verecegiz. Tüm vatandaslarimiza açik olan merkezimiz Aydinli çiftçilerimize öncü olacak. Deneyimlerimizi çiftçilerimizle oldugu gibi isteyen kurum ve kuruluslarla da paylasmaya haziriz” seklinde konustu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.