Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

AVUKAT ERMAN ÇALIŞKAN: DEPREMZEDE SEÇMEN HER YERDE OY KULLANABİLMELİ.

AVUKAT ERMAN ÇALIŞKAN: DEPREMZEDE SEÇMEN HER YERDE OY KULLANABİLMELİ.
18 Mart 2023 21:07 | Son Güncellenme: 18 Mart 2023 21:47
393

HABERMAX. Avukat Erman Çalışkan 14 Mayısta gerçekleşecek seçimlerde, seçmen askı listeleri, 2 Nisan tarihinde yani seçimlerden 44 gün önce askıdan kaldırılacak, bu tarihten sonra değişiklik mümkün olamayacak.

Av. Erman Çalışkan şöyle sürdürdü konuşmasını. 20 Mart tan 2 Nisana kadar,  depremzede seçmenlere askı listesine itiraz yolunu dayatmanın ve 12 günle sınırlamanın, onlara oy kullanabilmek için ayrıca bir külfet yüklemek olacağını düşünüyorum.

Başka illere gitmiş Depremzedelerimizin, 14 mayısta başka bir yakınlarının yanında başka bir şehirde olmayı isteyebilecekleri, Memleketlerine dönenler olabileceği hesaba katılarak, Mümkün olan en yüksek katılım oranını bu seçimde sağlamak adına, Yüksek Seçim Kurulunun gerekli düzenlemeleri yapması kaçınılmaz bir gerekliliktir.

AVUKAT ERMAN ÇALIŞKAN: DEPREMZEDE SEÇMEN HER YERDE OY KULLANABİLMELİ. YSK DÜZENLEME YAPMALI

Depremzede seçmenlerimizin,  askı listesinin kesinleştirilmesi uygulamasından muaf tutularak, seçim günü nerede bulunuyorlar ise; seçmen listelerinde olup olmadıklarına bakılmaksızın, oy kullanabilmelerini sağlamayı onlara borçlu olduğumuzu düşünüyorum.

Bu görüşün benimsenmemesi halinde; başka şehirlerde bulunan depremzede ve üniversite öğrencilerimiz açısından seçmen askı listelerinin kesinleşme tarihinin,  mümkün olan en son güne kadar, yani 12 Mayıs Cuma gününe kadar geciktirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Bu kapsamda, Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunduğumu belirterek, aynı düşüncede olan Tüm Vatandaşlarımızı ve Siyasi Parti yetkililerimizi Yüksek Seçim Kuruluna dilekçe vermeye davet ediyorum ifadelerini kullandı. 

 Avukat Erman Çalışkan

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.