Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ATV’LERE SAAT SINIRLAMASI GELDİ

ATV’LERE SAAT SINIRLAMASI GELDİ
26 Ağustos 2019 10:36
457

AHA.Marmaris’te, dört tekerlekli motorlu araç ATV ve UTV kullanımıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. UKOME son aldığı kararla bu tür araçların 10.00-18.00 saatleri dışında şehir içi trafiğine çıkması yasaklandı

Marmaris Emniyet Müdürlüğü, arazi şartları için üretilmiş ATV’lerin şehir içinde kullanılmaması için Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) teklif yazısı hazırlamıştı. Konuyla ilgili UKOME alt komisyonunun raporu nihai karara bağlandı.
UKOME’nin geçtiğimiz haftaki toplantısında ‘Quad Bike’ tabir edilen 4 tekerlekli ATV ve UTV tarzı motosikletlerin kullanım saatleri görüşüldü. Toplantıda ilçede araç ve yaya artışının özellikle gün içerisinde 18.00 itibariyle en üst seviyeye çıktığı, ATV’ler ile ilgili vatandaşlardan gelen ihbarların da bu saatten sonra ile yoğunlaştığı ifade edildi.
YOĞUN SAATLERDE OLMAYACAKLAR
ATV cinsi araçların komple trafiğe çıkışının yasaklanması konusunun değerlendirildiği UKOME kurulunun 30.04.2019 tarihli kararının revize edildiği toplantıda “Marmaris ilçesi içerisinde yaşanan trafik yoğunluğu, yaya ve taşıt güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla ATV cinsi motosikletlerin tamamen trafiğe çıkışının engellenmeyerek, şehir içerisinde ve tüm mahallelerde 10.00 – 18.00 saatleri arasında kullanılmasına izin verilmesi” yönündeki karar oybirliği ile alındı. Marmaris Belediyesi, şehrin çeşitli noktalarına görseller astırarak sınırlama konusunda vatandaşı bilgilendirecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.