Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 86. yıl dönümü kutlandı

Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 86. yıl dönümü kutlandı
19 Temmuz 2020 20:20
447

AHA.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 86. Yıl dönümü Anıt Park’ta düzenlenen program ile kutlandı.

İl protokolü ve çok sayıda vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşen program, Ata’nın huzuruna çelenklerin sunumuyla başladı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra ise Anıt Özel Defteri’nin okunmasına geçildi.

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını okuyan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“Vizyonu, cesareti ve kararlılığı ile bizlere çağdaş ve demokratik bir Türkiye bırakan, tüm dünyaya kuşaklar boyunca örnek olmuş ve olmaya da devam eden büyük lider, eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk; Bugün, ilimize teşriflerinizin 86. Yıl dönümü. Bizler aynı o günkü heyecanla sizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. 17 Temmuz 1934 yılında Bolu’ya gerçekleştirdiğiniz ziyarette, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi kararınız ile tüm dünyaya çağdaşlık, özgürlük ve demokrasi dersi verdiniz. Böylesine önemli bir kararı Bolu’da almanız bizleri son derece gururlandırmış, sizin vizyon, cesaret ve kararlılığınız bizlere her zaman örnek olmuştur. Bolu Belediye Başkanı olarak, sizin fikir ve düşüncelerinizden hiçbir zaman ayrılmadan, en büyük emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, en güzel şehirlerinden birisi olan Bolu’ya, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda hizmet edeceğime bir kez daha huzurunuzda söz veriyorum. Yüreği; bu vatana hizmet etme aşkı ve sizin sevginiz ile dolu olan bir Belediye Başkanı olarak, başta sizleri ve tüm silah arkadaşlarınızı saygı ve özlemle anıyor, Bolu halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Ruhunuz şad olsun…”

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in de Anıt Özel Defteri için kaleme aldıklarını okuyup imzalamasından sonra kutlama programı sona erdi.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.