Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

“ATATÜRK, HALKININ DAMARLARINDAKİ ASİL KANA İNANIP, GÜVENDİ”

“ATATÜRK, HALKININ DAMARLARINDAKİ ASİL KANA İNANIP, GÜVENDİ”
29 Ekim 2019 19:51 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2019 13:33
518

AHA.Cumhuriyet’in ilanının 96.yıldönümü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Zile İlçe Örgütü tarafından coşkuyla kutlandı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU
Zile ilçe başkanlığı , kadın ve gençlik kolları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, partililer ve yurttaşlar katıldı. İlçe Başkanı Ali Rıza Bozdemir,Belediye Başkanı Şükrü Sargın ile birlikte vatandaşlar katıldı.
“CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendikten sonra İlçe Başkanı Şükrü Sargın  yaptığı konuşmada, “Bizi kulluktan kurtarıp birey yapan, özgür düşünmemizi sağlayan, hangi inanca sahip olursak olalım ibadetimizi özgürce yapabilmemize imkan veren, aramızda eşitliği, adaleti tesis eden ve en önemlisi de kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin 96. yaşını büyük bir coşkuyla kutluyoruz.  Kutlu olsun” dedi.
“ATATÜRK, HALKININ DAMARLARINDAKİ ASİL KANA İNANIP, GÜVENDİ”
Konuşmasında ulusal kurtuluş mücadelesinin kısa bir özetini yapan Bozdemir , kurtuluş mücadelesinin bir başlangıç olduğunu kaydetti. Milleti kulluktan kurtarıp, milletin inisiyatifi eline almasını ve hiçbir koşulda bir kurtarıcıya ihtiyaç duyulmamasını sağlamayı amaçlayan Atatürk’ün, milletinin damarlarındaki asil kana inanıp ve güvendiğini vurguladı.
96 YILLIK GURUR
Başkan Bozdemir , “Atatürk, dönemin koşullarına göre neredeyse imkansız olan devrimleri gerçekleştirmek için Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurduktan sonra egemenliği kayıtsız şartsız millete veren Cumhuriyet’i ilan etti. Önderimiz Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisi’ne Cumhuriyetin kurucu partisi olma onurunu verdi ve biz 96 yıldır bu onuru, gururu büyük bir mutlulukla yaşıyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi halkın ta kendisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin kurucusu, Cumhuriyet devrimlerinin kazandırdığı hakların da yegane teminatıdır” diye konuştu.
“CUMHURİYET ERDEMLİ, NAMUSLU İNSANLAR YETİŞTİRİR”
Cumhuriyetin ilanıyla ulusun yönünün çağdaşlık ve aydınlık olarak belirlendiğini, gerçekleştirilen devrimlerle yozlaşmış saltanat yönetimine son verilip, siyasi egemenlik de kayıtsız şartsız millete devredildiğini ve insanların kulluktan kurtulup yurttaş olduğunu dile getiren Bozdemir , “Cumhuriyet 96 yıldır hak ve özgürlüklerimizin, demokrasimizin, kadın-erkek eşitliğinin, kız çocuklarının okula gidebilmesinin teminatı olmuştur.  Cumhuriyet, bilimi ve aklı egemen kılıp, kanın ve gözyaşının eksik olmadığı Ortadoğu coğrafyasında tek ‘laik’ ülke olarak, baskıya uğrayan ve zulüm gören halklar için de bir umut ışığı olmuştur. ‘Cumhuriyet’ kurulduğu günden bu yana ulusumuzun doğru yönü gösteren pusulasıdır. Cumhuriyet ahlaki erdeme dayalı bir yönetim biçimidir ve Cumhuriyet erdemli, namuslu insanlar yetiştirir” şeklinde konuştu.
“CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”
Şaibeli 16 Nisan referandumuyla parlamenter demokrasinin yerine tek adamlığın dayatıldığını belirten İlçe Başkanı Ali Rıza Bozdemir’, “2023’de CHP iktidarında yeniden parlamenter demokrasiyi tesis etmek Cumhuriyeti kuran atalarımıza boynumuzun borcudur. Önderimiz Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ demiştir. Cumhuriyeti kuran parti olarak Cumhuriyeti 2023’de yeniden ilan edip Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Dün olduğu gibi bugün de yarın da Anadolu aydınlanması, cumhuriyet devrimleri ve insanlığın evrensel ilkeleriyle karanlıkları yırtıp ışığa doğru yürüyoruz. Cumhuriyetimizin 96.yaşı kutlu olsun” ifadelerini kullandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.