Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Ataşehir’de KAR-DER Başkanlığı Yarışı Isınıyor: Aşkın Şit Adaylığını Açıkladı

Ataşehir’de KAR-DER Başkanlığı Yarışı Isınıyor: Aşkın Şit Adaylığını Açıkladı
15 Şubat 2024 12:03 | Son Güncellenme: 15 Şubat 2024 12:14
311

HABERMAX. Ataşehir’de faaliyet gösteren KAR-DER Kars Ardahan ve Iğdır Dernek başkanlığı seçimleri öncesi gündem ısınıyor. Derneğin mevcut başkanı Orhan Çerkez’in CHP’den Ataşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla birlikte, dernek başkanlığına aynı zamanda Xımili Dernek başkanlığı da yapan deneyimli Aşkın Şit’in adaylığını açıklamasıyla seçim yarışı kızıştı.Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir
Ataşehir’de Gündem Isınıyor: Aşkın Şit, KAR-DER Başkanlığı İçin Adaylığını Duyurdu”

Ataşehir’de gündem, Orhan Çerkez’in CHP’den belediye başkan adayı olmasıyla hareketlenirken, KAR-DER (Kars Ardahan ve Iğdır Dernek) başkanlığı için yeni bir adaylık duyurusu yapıldı. Deneyimli isim Aşkın Şit, aynı zamanda Xımili dernek başkanı olan ve KAR-DER’in içinden bir isim olarak öne çıkıyor.

Aşkın Şit, KAR-DER’e başkan adayı olduğunu açıklarken, Doğu Anadolu bölgemizin sınır şehirlerinde eşit temsilin önemine vurgu yaptı. Kars, Ardahan ve Iğdır illerindeki toplumsal temsiliyetin göz ardı edildiğini ve demokratik hakların ihlal edildiğini belirtti.

İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Ataşehir ilçesinde, KAR-DER’in genel kongresinin yaklaştığını ve adaylık sürecini başlattığını ifade eden Şit, bu süreçte hemşerilerinin desteğini beklediğini dile getirdi.

Aşkın Şit’in yaptığı açıklamada, 2009’dan beri üyesi olduğu federasyonun başkanlık seçimine aday olduğunu belirtti. KAR-DER’in eski itibarının yeniden kazanılması gerektiğine işaret eden Şit, bu konuda değerli büyüklerine danışarak adaylık kararı aldığını ifade etti.

Ayrıca, ilerleyen süreçte basın açıklaması yapılacak ve detaylı konuların ele alınacağı bir kahvaltılı program düzenleneceğini belirtti.

Aşkın Şit’in bu açıklamalarıyla birlikte, KAR-DER’in Ataşehir’deki geleceği ve yeniden yapılandırılması için adımların atıldığı gözlemleniyor.

Aşkın Şit’in Adaylık Açıklaması:

Şit, adaylığını açıkladığı basın toplantısında şunları söyledi:

“Doğu Anadolu bölgemizde yer alan T.C topraklarımızın sınır şehirleri olan Kars Ardahan Iğdır illerimizin toplumumuzda yer alan temsil noktalarında eşit temsilinin yok sayıldığı demokratik hakların ihlal edildiği görülmektedir. Bu süreçte İstanbul Anadolu yakasında hemşerilerimizin yoğun bulunduğu Ataşehir ilçemizde mevcut olan Kars Ardahan Iğdır kısa adı KAR-DER olan derneğimizin önümüzdeki günlerde yapılacak olan genel kongresi için yenilik adı altında başkan adayı olmaya talibim. Adaylık sürecinin tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyorum.”

Şit’in Hedefleri:

Şit’in başkanlık hedefi arasında, KAR-DER’i yeniden Ataşehir’de bir numaraya taşımak, derneği daha aktif hale getirmek, Kars Ardahan ve Iğdır illerinden gelen hemşerilere daha iyi hizmet sunmak ve eşit temsili sağlamak yer alıyor.

Deneyimli Bir Aday:

Aşkın Şit, 2009 yılından beri KAR-DER üyesi ve aynı zamanda Xımili Dernek başkanlığı görevini yürütüyor. Şit’in dernekçilik ve yönetim tecrübesi, seçim yarışında onu öne çıkarıyor.

Seçim Yarışı:

Aşkın Şit’in adaylığını açıklamasıyla birlikte KAR-DER başkanlığı seçimleri daha da çekişmeli hale geldi. Önümüzdeki günlerde diğer adayların da adaylıklarını açıklaması ve seçim kampanyalarının başlaması bekleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.