Dolar 32,1697
Euro 34,9814
Altın 2.506,36
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Ataşehir’de Gazeteci Erkan Sarıkaya, Yerel Seçimlerde Siyaset Arenasına Adım Atıyor”

Ataşehir’de Gazeteci Erkan Sarıkaya, Yerel Seçimlerde Siyaset Arenasına Adım Atıyor”
2 Ocak 2024 13:05
262

HABERMAX.Gazeteci Erkan Sarıkaya, 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ataşehir Belediye Meclis Üyesi aday adayı olarak sahneye çıkıyor. Ardahan Göle İlçesi’ne bağlı Köprülü Beldesi’nde 1974 yılında doğan Sarıkaya, dört kardeşin en büyüğü olarak büyüdü. İlkokul ve ortaokul eğitimini doğduğu yerde tamamlarken, lise eğitimini İstanbul’da aldı. Anadolu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli sektörlerde iş hayatına atıldı.

Gazetecilik kariyerine 2005 yılında Ardahan Aktüel haber portalını kurarak adım atan Sarıkaya, 2010 yılında Ardahan Yaşam ve Ataşehir Gündem haber portallarını da hayata geçirdi. 2009 ile 2013 yılları arasında Radikal gazetesinde muhabirlik yaparak ulusal düzeyde deneyim kazandı. 2012’de www.siyasalyasam.com.tr haber sitesini açarak dijital medyaya yöneldi. 2013 yılında ise Siyasal Yaşam Gazetesi’ni kurarak yazılı basınla buluştu.

Sarıkaya’nın medya macerası burada bitmiyor. 2018’de Serhat Yaşam Dergisi’ni 2 Ayık olarak çıkarmaya başladı ve dijital yayınlarını www.serhatyasamdergisi.com.tr üzerinden sürdürüyor. Gazeteci kimliğiyle televizyon dünyasına da adım atan Sarıkaya, birçok TV kanalına konuk olarak yerel ve ulusal gündemle ilgili görüşlerini paylaşıyor.

Mesleki bağlamda Gazeteci Erkan Sarıkaya, bir dizi meslek örgütüne üye olarak toplumsal sorumluluk üstlenmiş durumda. İnternet Yayıncılar Derneği, İstanbul Gazeteciler Derneği, Dünya Basın Federasyonu, Küresel Gazeteciler Konseyi, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, Ardahan Gazeteciler Konseyi, Yüzüncü Yıl Gazeteciler Derneği ve Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği’nde aktif üyelikleri bulunuyor.

Erkan Sarıkaya’nın motivasyonu, 420 bin nüfuslu ve 17 mahalleye sahip kültür ve yaşam merkezi haline gelen Ataşehir’i, belediye meclisinde en iyi şekilde temsil etmek. 2009’da Ataşehir’in ilçe olma sürecinden bu yana bölgedeki sorunları ve vatandaşların taleplerini haber olarak paylaşan Sarıkaya, bu sefer CHP’den Ataşehir Belediye Meclis Üyesi aday adayı olarak vatandaşın sorunlarını ilgili kurumlara iletmek ve takip etmek amacıyla yola çıkıyor.

Erkan Sarıkaya’nın kişisel hayatına da bir göz atacak olursak, evli ve üç çocuk babası olduğunu görüyoruz. Ayrıca, İngilizce ve Rusça dillerini iyi derecede bilmektedir. Sarıkaya’nın, gazetecilik kariyerinden siyasete uzanan bu yeni adımı, Ataşehir’de yaşayanların temsilcisi olma hedefiyle şekilleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.