Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Ataşehir Belediye Başkanı Battal Ilgezdi’nin CHP İçindeki Gelişmeler Nedeniyle Bağımsız Adaylık İhtimali Gündemde

Ataşehir Belediye Başkanı Battal Ilgezdi’nin CHP İçindeki Gelişmeler Nedeniyle Bağımsız Adaylık İhtimali Gündemde
22 Kasım 2023 10:05 | Son Güncellenme: 22 Kasım 2023 10:36
440

HABERMAX.Son zamanlarda Ataşehir Belediye Başkanı Battal Ilgezdi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasının açıldığına dair haberler gündeme bomba gibi düştü. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti kurultayında yaşadığı başarısızlık, Ilgezdi’nin belediye başkanlığı için yeni senaryoların kapısını araladı.

Ilgezdi, CHP içindeki gelişmeler ışığında yerel seçimlere odaklanmış durumda. CHP içindeki ön seçim sürecine dahil olup olmayacağı belirsizliğini korurken, Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki kaybının ardından bağımsız adaylık ihtimali gündemde konuşuluyor.

Özellikle, Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesinin etkisiyle CHP içindeki bazı isimlerin bağımsız adaylık düşüncesine sıcak baktığı belirtiliyor. Ilgezdi’nin de bu isimler arasında yer alabileceği ve Ataşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylık tartışmalarının hız kazandığı ifade ediliyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Ilgezdi’den İmamoğlu’na Sert Çıkış: “Değişimi Sordum, ‘Ben Bilmiyorum’ Dedi!”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal Ilgezdi, CHP kongresinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sert bir şekilde seslenmişti. Ilgezdi, kongre sırasında yaptığı konuşmada İmamoğlu’na yönelik, “Değişimi sordum, ‘Ben bilmiyorum’ dedi!” şeklinde çarpıcı ifadeler kullandı.

İlgezdi’nin bu açıklaması, CHP içindeki değişim tartışmalarını bir kez daha gündeme taşıdı. İstanbul’un önemli ilçelerinden biri olan Ataşehir’in Belediye Başkanı olarak görev yapan Ilgezdi’nin, İmamoğlu’na yönelik bu sert eleştirisi, parti içindeki dinamikleri etkileyebilecek potansiyel bir gelişmeyi işaret ediyor.

Kongre sırasında yaşanan bu olay, CHP’nin içindeki çekişmeleri ve değişim isteğini net bir şekilde yansıtıyor. Ilgezdi’nin İmamoğlu’na yönelik bu çıkışı, ilerleyen günlerde parti içindeki gelişmeleri ve CHP’nin seçim stratejisini nasıl etkileyeceğini merakla bekletiyor.

Ilgezdi’nin bu konudaki net kararı beklenirken, yerel seçim sürecindeki gelişmeler ve siyasi dinamikler merakla takip ediliyor.Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, ile birlikte Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu İBB Başkanı İmamoğlu Arasındaki Gerginlikte Kamera Karşısında Meydan Okumuştular!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal Ilgezdi geçtiğimiz aylarda yapılan, CHP Ataşehir Kongresi’nde gerçekleşen bir olayla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasındaki gerginliği bir kez daha alevlendirdi. Kameralar önünde açıkça İmamoğlu’na meydan okuyan Ilgezdi, bu çekişmeye Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da dahil olmuştu. İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik sert suçlamalarda bulunan Kerimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir meydan projesini aylardır bitiremediği gerekçesiyle sert eleştirilerde bulunarak başarısızlıkla suçladı.

Bu gerginlik ve suçlamalar, yerel seçimlere yaklaşırken İmamoğlu’nun karşısına yeni adaylar çıkabileceği spekülasyonlarını beraberinde getirdi. Ataşehir ve Bakırköy Belediye Başkanları Ilgezdi ve Kerimoğlu’nun tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu, kamuoyunun merakla beklediği bir soru haline geldi.

Yerel seçim atmosferiyle birlikte, İstanbul’da yaşanan bu gelişmelerin siyasi arenada nasıl bir etki yaratacağı ve İmamoğlu’nun bu yeni gelişmelere nasıl bir yanıt vereceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.