Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ASKİ, KUZEYDOĞU ADANA İÇME SUYU PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİRİYOR

ASKİ, KUZEYDOĞU ADANA İÇME SUYU PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİRİYOR
29 Haziran 2019 16:01 | Son Güncellenme: 29 Haziran 2019 16:06
555

AHA.Zeydan Karalar proje hakkında ayrıntılı bilgi aldı, son talimatları verdi

Yüreğir, Sarıçam ve Yumurtalık ilçelerinin, daha önce Çatalan suyu götürülemeyen noktalarına kaliteli içme suyu ulaştırılacak.

Adana’nın içme suyu ve altyapı sorunlarına son vermek ve vatandaşları hak ettikleri kaliteli hizmetle buluşturmak için mesai harcayan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), yapımını sürdürdüğü Kuzeydoğu Adana İçme Suyu Projesi ile büyük bir yatırıma imza atıyor. 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçelerin ve dolayısıyla ilçelere bağlı bulunan mahallelerin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hizmetleri sorumluluk alanına dahil olan ASKİ, ilçelerde ve kırsalda çalışmalarını  yoğun şekilde sürdürüyor.

75 MAHALLE ÇATALAN SUYUNA KAVUŞUYOR

Kuzeydoğu Adana İçme Suyu Projesi ile Yüreğir, Sarıçam ve Yumurtalık ilçelerinin daha önce Çatalan suyu götürülemeyen bölgelerine içme suyu temini sağlanacak. 2050 yılına kadar 150.000 nüfusa yetecek şekilde planlanmış olan proje kapsamında söz konusu ilçelere toplam 220 km içme suyu hattı yapılacak ve 75 mahallenin su ihtiyacı uzun vadeli olarak çözüme kavuşturulacak. Proje dahilinde 12 adet içme suyu deposu, 8 adet terfi merkezi ve 220 kilometrelik Duktil ve HDPE borulardan oluşan şebeke sisteminin yapımı hayata geçirilecek.

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR PROJENİN DETAYLARINI İNCELEDİ

AHA.ASKİ Genel Müdürlüğü’nde proje hakkında detaylı bilgi alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ASKİ bürokratları ile istişarede bulundu. Projenin, olabilecek en yakın zamanda tamamlanması için talimat veren Başkan Zeydan Karalar, kırsal da dahil olmak üzere, kentin dört bir yanına kaliteli hizmet ulaştırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

PROJENİN 35 KİLOMETRESİ TAMAMLANDI

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, ihalesi ve yer teslimi yapılmış olan içme suyu projesinde yatırım programı kapsamında çalışmalara başladı. Şu ana kadar 35 kilometrenin tamamlandığı çalışmada Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden alınan sağlıklı ve kaliteli içme suyunun muhtelif mahallelere cazibeli olarak ulaştırılması sağlanacak.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.