Dolar 32,3745
Euro 34,7288
Altın 2.398,94
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Artvinliler, Aytun Bebek için seferber oldu

Artvinliler, Aytun Bebek için seferber oldu
20 Ekim 2023 00:56
98

HABERMAX.SMA hastası Aytun Bebek için Artvinliler seferber oldu. Aytun bebeğin tedavisi için gerekli olan parayı bulmak için valilik onayı ile bağış kampanyası başlatıldı. Artvinli sanatçılar da Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki konser etkinlikleriyle kampanyaya destek veriyor. Artvinliler Hizmet Vakfı öncülüğünde İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser organizasyonuna da ilgi büyük oldu. Ancak İsrail- Filistin Savaşı’nda yaşanan ve aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı nedeniyle, organizasyonun konser kısmı iptal edildi. Gece İsrail protestosuna dönüşürken, Aytun bebeğin bağış kampanyasına katılımcılar büyük katkı sağladı.

19 Ekim 2023, İstanbul

SMA’lı bebeklerin yaşam mücadelesine toplumsal destek artıyor. Artvinliler de Aytun Bebek için seferber oldu. Aytun bebeğin tedavisi için gerekli olan 1 milyon 820 bin doları bulmak için başlatılan kampanyada şu ana kadar 982 bin dolar toplandı. Yüzde 54 seviyesinde olan kampanyanın tamamlanması için halen daha 837 bin 200 dolara ihtiyaç var.

Aytun bebeğin tedavi ücretini tamamlamak için sefer olan Artvinliler çeşitli etkinliklerle kampanyaya destek oluyor. Artviniler Hizmet Vakfı’nın öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen yardım kampanyasına ise Artvinli birçok sanatçı destek verdi. İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser organizasyonuna Bizim Yaşar, Aydoğan Toprak, Pınar Yıldız, Salih Yılmaz, İsa Zor, Mürsel Akdemir, Yeşim Köksal ve Merve Holefter gibi çok sayıda sanatçı- müzisyen katıldı.

Organizasyona Artvinlilerin ilgisi büyük oldu. Ancak İsrail- Filistin Savaşı’nda yaşanan ve aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı nedeniyle, organizasyonun konser kısmı iptal edildi. Buna rağmen Artvinliler Aytun bebeğin kampanyasına katkılarını sundu.

Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Esen Yağcı gecede yaptığı konuşmada, SMA hastası bebeklerin tedavi masraflarının yüksek olmasına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı’ndan bu sorunu çözecek adımlar atmasını istedi. Yağcı ‘’ Biz daha önce Deniz bebeği yaşattığımız gibi Aytun bebeği de yaşatacağız. Ancak bu konu uzun süre kampanyalarla sürdürülebilecek bir konu değil. Devletin bu konuda adım atması, belki de özel bütçe oluşturması gerekir’’ dedi

Aytun bebeğin babası Osman Erbay ise yaptığı duygu dolu konuşmasında kampanya destek veren herkese teşekkür etti.

Şavşat Dernekleri Federasyonu Başkanı İsa Altun da yaptığı konuşmada SMA hastası çocuklara yardım kampanyalarına herkesi destek vermeye çağırdı. Altun ayrıca Filistin- İsrail Savaşı’nda yaşanan katliamları kınadı.

Savaşa Hayır

Gece aynı zamanda savaş karşıtı bir gösteriye de dönüştü. Konuşmacılar İsrail- Filistin Savaşı’nda yaşanan katliamları protesto ederken Savaşa Hayır sloganları atıldı. Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Esen Yağcı ‘’ Bir bebeği yaşamak için bir araya geldiğimiz gecede aralarında bebeklerin de olduğu bir katliamın haberini aldık. Bu katliamda imzası olan herkesi kınıyoruz. Biran önce savaşın bitmesini istiyoruz. O yüzden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Barış, Dünya’da Barış sözünü yüksek sesle bir kez daha dile getiriyoruz’’ dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.