Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Annesiz oğlaklara Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı

Annesiz oğlaklara Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı
31 Mayıs 2020 22:30 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2020 22:31
402

AHA.İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburunlu Ali Tokaç’ın geçen hafta yıldırım düşmesi sonucu annesiz kalan 20 oğlağını mezbahaya gitmekten kurtarıp sahiplendi. Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na getirilen oğlaklar büyüdükten sonra yeniden Karaburunlu üreticilere teslim edilecek.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Yaylaköy’de geçimini hayvancılık yaparak sürdüren Ali Tokaç’ın yardım çağrısını karşılıksız bırakmadı. Başkan Soyer’in talimatı üzerine harekete geçen Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri 21 Mayıs’ta yıldırım düşmesi sonucu 69 keçisini kaybeden Tokaç’ın annesiz kaldıkları için bakamayacağını söylediği 20 oğlağını Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na getirdi. Doğal afet kapsamında Ali Tokaç’a nakdi yardım yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ali Tokaç’a önümüzdeki günlerde yöreye özgü kıl keçisi desteğinde de bulunacak.

Kontrolleri yapıldı biberonla süt verildi

Sasalı Doğal Yaşam Parkı Veteriner Hekimi Vasfiye Erdem tarafından sağlık kontrolünden geçirilen annesiz oğlaklara hemen biberonla süt verildi. Gözü iltihaplanan bir oğlakla, ayağında sorun olan başka bir oğlağın tedavileri yapıldı. 21 gün karantina odasında bakılacak oğlaklar karantina süresinin ardından Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda kendileri için hazırlanan kapalı ve açık alanın bulunduğu bölüme alınacak. Oğlaklara en güzel şekilde bakacaklarını belirten Sasalı Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, “Anne sütü alamayan yavruları en iyi şekilde besleyip, özenle bakımlarını yaparak büyüteceğiz. 3-4 aylık olduklarında geldikleri ortama geri dönebilecekler” dedi.

Yavruları sahipsiz kalmadı

Hem ölen hayvanlarına hem de annesiz kalan oğlaklara üzüldüğünü söyleyen Ali Tokaç, “21 Mayıs günü çok yağmur yağdı. Bahar aylarında Akdağ’a taşınarak keçilerimizi orada otlatıyoruz. Sabah kalktığımızda yıldırım düşmesi sonucu keçilerimizin öldüğünü gördük. Bu görüntü çok üzücüydü. 20 oğlak da annesiz kalmıştı. Sağ olsun Başkanımız Tunç Soyer bizi yalnız bırakmadı, ilgilendi. Annesiz kalan oğlakların bakımı çok zor, onlara süt verip ilgilenmem mümkün değildi. Başkanımız yardımını bizden esirgemezken oğlaklara da sahip çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin yavruları besleyip büyütüp tekrar üreticilere göndereceğini öğrendim. Bu ayrıca bizi sevindirdi. Üzüntümüz belediyemizin desteği ile hafifledi. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyüyünce köylerine dönecekler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayıları giderek azalan Karaburun kıl keçilerini korumak ve üreticiye destek olmak için Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda bakıma aldığı oğlakları, büyüdükten sonra Karaburunlu üreticilere dağıtacak.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.