Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ KURA-NI KERİM KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ KURA-NI KERİM KURSLARINA BÜYÜK İLGİ
25 Temmuz 2019 22:12
568

AHA.ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AİLE YAŞAM MERKEZLERİ’NDE BAŞKENTLİ MİNİKLER VE GENÇLER İÇİN KUR’AN-I KERİM KURSLARI VERİLİYOR

KIŞ DÖNEMİNDE VERİLEN KUR’AN-I KERİM KURSLARI YAZ DÖNEMİNDE DE BAŞKENTLİLERDEN BÜYÜK TALEP GÖRÜYOR

-KURSTA MÜFREDATA UYGUN VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN VERİLEN KİTAPLARLA TEMEL DİNİ BİLGİLER DE ÖĞRETİLİYOR

       kuran_kursu_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezlerine gelen Başkentli çocuklar ve gençler, yaz döneminde de Kur’an-ı Kerim kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.

         Kur’an-ı Kerim kursuna katılanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen müfredatla temel dini eğitim de alıyor.

HAFTANIN BEŞ GÜNÜ KURS

Çocuklar ve gençler kategorisinde yaz dönemi Kur’an-ı Kerim kurslarına, 4-20 yaş aralığında olanlar katılabiliyor.

Haftanın beş günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde verilen kurslarda, küçük yaştakiler ve gençler için ayrı ayrı kitaplarla eğitim sağlanıyor.

KURSLARA İLGİ YOĞUN

Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nde görev yapan Kur’an-ı Kerim kursu eğitmenlerinden Esra Özdemir, kurslara okulların kapanmasıyla ilginin arttığını söylüyor.

Kursta 4-6 yaş arası çocuklara ders verdiğini ifade eden Özdemir, Diyanet İşleri Başkanlığına ait kitaplarla, temel dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim derslerinin anlatımı kolay ve her yaş grubuna uygun olarak hazırlandığına dikkat çekiyor.

MÜFREDATA UYGUN EĞİTİM

         Yaz döneminde Aile Yaşam Merkezinde açılan Kur’an-ı Kerim kursuna geldiğini söyleyen 6 yaşındaki Zümra Yavuz, “Burada Kur’an dersi alıyorum. Öğretmenimi de çok seviyorum. Dinimiz hakkında hem bir şeyler öğrenip hem de güzel zaman geçiriyorum” derken,        6 yaşındaki Oğulcay Enes Penpe de, “Buraya sadece yazları geliyorum. Kur’an-ı Kerimi öğreniyoruz. İslam’ın şartlarını, imanın şartlarını öğreniyoruz. Dini sohbetler yapıyoruz” sözleriyle, memnuniyetini dile getiriyor.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.