Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Ankara Büyükşehir Belediyesin’de Basın açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesin’de Basın açıklaması
25 Kasım 2019 19:29 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2019 19:35
456

AHA.Mamak Belediye Başkanı Sayın Murat Köse, 24 Kasım 2019 tarihinde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, bir önceki günkü Meclis oturumunda kendi konuşmasının bilinçli olarak yakın çekim alınmadığını belirtmiş, sansür uygulandığını iddia etmiştir.

Aynı toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş duruma açıklık getirerek teknik bir arıza nedeniyle yayının ana kameradan verildiğini belirtmiş, canlı yayındaki arıza süresince kendisi(Sayın Mansur Yavaş), CHP Meclis Üyesi Sayın Ertan Işık, İYİ Parti Meclis Grup Başkan Vekili Sayın Adnan Beker’in de dahil olmak üzere tüm konuşmaların ana kameradan yayınlandığını ve daha sonra kayıt görüntülerin Mamak Belediyesi personeline iletildiğini açıklamıştır.

Açıklamaya rağmen, Mamak Belediye Başkanı Sayın Murat Köse sosyal medya paylaşımlarında kendisine sansür uygulandığını ısrarla iddia etmiş, ekseriya anlayışla karşılanan ve Sayın Mansur Yavaş’ın dahi yakın çekim yayınlanmadığı bir teknik arıza hakkında “Demokrasi anlayışınız bu”, “Susturamayacaksınız” gibi ifadeler kullanmış ve yaşanan basit arıza üzerinden siyasi kariyer planı yapmaya çalışmıştır.

Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın şeffaflık ilkesi gereği, Belediyemizdeki tüm ihaleler ve Meclis toplantılarının sosyal medyada canlı yayınlanma konusu Türkiye’de bir ilktir. Mamak Belediyesi dahil tüm Türkiye’de örnek alınan bu uygulamayı, böyle basit iddialara konu olacak şekilde değersizleştirmeye niyetimiz yoktur. Bugüne kadar olmayan ve Sayın Mansur Yavaş’ın döneminde uygulanmaya başlayan bir çalışmanın teknik bir arızasında durumu kişiselleştirme çabası, seçim öncesi yapılmaya çalışılan ve millet iradesi ile sandığa gömülen kadük siyaseti hatırlatmaktadır.

23.11.2019 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı 16. Oturumu, 4 saat 3 dakika 18 saniye sürmüştür.

Yayının 03.08.21 süresinde, yayın ön izleme monitörü olarak kullanılan televizyon arızalanmış, kameraların görüntüsü monitörden gitmiş, görerek seçme imkanı kalmamıştır. Bu sırada yaklaşık 13 dakika “resim seçilemese de görüntü mutlaka olmalı” anlayışıyla genel kamera görüntüsü yayına verilmiştir. Süreçte arızayı onarma çalışmaları denenmiş sonuç alınamamıştır. 03.21.06 süresinden sonra arızaya çözüm üretilemeyince, Meclis kapanışına kadar yine resim görülmeden ancak risk alınıp seçilerek yakın çekim yayın yapılmıştır.

Meclis oturumunun ardından Mamak Belediyesi yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden verilmesinin sorun teşkil edip etmeyeceğini sorarak görüntüleri istemiş; Büyükşehir Belediyesi sorumluları ise, telefon yazışmalarında kayıtlı şekilde asla sorun olmayacağını belirterek görüntülerin tamamını -bugüne kadar olduğu gibi- teslim etmiştir.

Kaldı ki Sayın Köse, bir sonraki gün yapılan Meclis oturumunda bu konuyla ilgili mesnetsiz iddialarda bulunduğu kürsü konuşmasını yaparken de görüntüsü yakın plan olarak ekrana gelmekteydi.

Başkan Sayın Mansur Yavaş’ın yönetim anlayışı doğrultusunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Ankaralılara ve bizzat Sayın Köse’ye “şeffaf” bir şekilde görüntüleri aktarmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi

BİLGİ:

Meclis’te aynı oturumda;

03.08.21 Murat Köse kürsü konuşması,

03.09.11 Adnan Beker yerinde konuşması – Mansur Yavaş konuşması,

03.11.47 Mansur Yavaş konuşması,

03.12.15 Adnan Beker yerinde konuşması,

03.12.42 Mansur Yavaş konuşması

03.13.06 Mansur Yavaş konuşması

03.14.15 Mansur Yavaş konuşması

03.17.19 Murat Köse konuşması bitiş,

03.17.30 Adnan Beker yerinde konuşması,

03.19.05 Ertan Işık yerinde konuşması,

03.19.55 Mümin Altunışık yerinde konuşması,

03.20.40 Metin Akdemir yerinde konuşması(bir kısım),

genel kameradan yayınlanmıştır.

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.