Dolar 32,2210
Euro 34,6627
Altın 2.395,97
BİST 10.227,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Anadolu Efes’e “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülü

Anadolu Efes’e “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülü
15 Aralık 2023 22:41
177

HABERMAX.Tarımdan turizme, kültür-sanattan sürdürülebilirlik ve girişimciliğe kadar pek çok alandaki çalışmalarıyla 54 yıldır faaliyetlerini sürdüren Anadolu Efes, Gelecek Turizmde programıyla “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülünün sahibi oldu. 

Sürdürülebilir Turizm Zirvesi kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Sustainable Tourism Summit & Awards ‘23”te en başarılı sürdürülebilir turizm projeleri açıklandı. Anadolu Efes 2007 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında yürüttüğü Gelecek Turizmde Programı ile “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülüne layık görüldü.

Anadolu Efes, 54 yıldır hem hayatın her alanına dokunmak hem de dokunduğu her alanda daha fazla değer yaratmak için var gücüyle çalışıyor. Bu kapsamda odaklandığı ve sahiplendiği alanlardan biri ise sürdürülebilir turizm. Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm programı Gelecek Turizmde, dört mevsim 12 ayı kapsayacak sürdürülebilir turizm modelleri oluşturma, yerel kalkınmayı destekleme, kadınları ve kadın girişimcilerin güçlenmesine katkıda bulunma hedefleriyle 16 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bu programda Türkiye’nin kültürel ve doğal mirasını korumaya çalışırken, yerel kalkınmaya ve kadınların güçlenmesine katkıda bulunmak için sürdürülebilir turizm modellerinden yararlanıyor. Program kapsamında seçilen projelere fon, eğitim, mentorluk ve iletişim desteği sağlıyor. Bugüne kadar 19 projeyi destekleyen, yaklaşık 600 STK ve 20’den fazla üniversite ile iş birliği yapan Anadolu Efes, geçtiğimiz 16 yıl boyunca 200 binden fazla insanın hayatına dokundu. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile protokol imzalandı. Bu protokolle Türkiye’nin kültürel ve doğal mirasını koruma, yerel kalkınma ve kadınların güçlenmesi çabalarına katkı sunan Gelecek Turizmde programı kapsamında üniversitenin sürdürülebilir kampüs olmasına ve ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersine teknik destek sağlanacak. Böylece öğrencilerin sürdürülebilir turizm vizyonu güçlenirken, aynı zamanda Gelecek Turizmde faaliyetlerinde gönüllü olarak da yer alabilecekler.

Programın bugüne kadar ulusal ve uluslararası kazandığı ödül sayısı toplam 18’e yükseldi.

 Gelecek TurizmdeHakkında:  

Gelecek Turizmde Programı, T.C. Kültür veTurizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)ve Anadolu Efes iş birliğiyle 16 yıldır hayata geçiriliyor.Türkiye’ninsürdürülebilir turizm modelleri potansiyeliniortaya çıkarmayı amaçlayan program,aynı zamanda toplum temelli girişimleri ve kadın girişimciliğini destekleme, kadınların güçlenmesine katkıda bulunma ve yerelde yeni istihdam olanakları yaratma konularında çalışıyor. 

Program bugüne kadar sürdürülebilir turizm konusunda 19 destinasyonda turizm alanında çeşitli faaliyetler gerçekleştiren yerel girişimlere 2 milyon dolar hibe ve iletişim desteği sağladı. Gelecek Turizmde, desteklediği 19 proje ile 500’den fazla kadına doğrudan ya da dolaylı olarak istihdam sağladı. Yaklaşık 200 bin kişinin hayatına dokundu. Program kapsamında ayrıca 600 STK ve 23 üniversite ile iş birliği yapıldı.   

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.